Weyts wil bindende proef voor wie met lerarenopleiding wil beginnen om niveau van onderwijs op te krikken

De wiskundekennis van leerlingen in het zesde leerjaar gaat achteruit, zo blijkt uit peilingstoetsen. Minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) wil met een bindende proef voor beginnende student-leekrachten het niveau van het onderwijs opkrikken. Dat zegt hij bij VTM NIEUWS.

119 reacties

  • Nadia Van Dyck

    2 jaar geleden
    Het hele probleem ligt bij de opleiding. Daar haken er reeds veel af. Een hoop snerttaken, wat ze doen is nooit goed. De ankerdocentes kraken de leerlingen volledig af en werken niet motiverend. Ikzelf noem het geen opleiding tot leerkracht maar de opleiding negativiteit, pessimisme.. Ondersteun en motiveer de enkele die zo zot zijn om graag leerkracht te willen worden!
  • Sibron Houttequiet

    2 jaar geleden
    Zou er mij iemand kunnen uitleggen WAT er bedoeld wordt met "bindende proef " ? Wat of wie wordt er gebonden , en waaraan ? Of is dit weer zo een inhoudsloze frase ?
  • johan van Oevelen

    2 jaar geleden
    Zorg dat de job terug aantrekkelijk wordt door op 1 (of max2) scholen een fulltime lessenrooster aan te beiden ipv per week 4 tot 6 scholen te doen. Wie wilt er nu voor 4 werkgevers werken op een week? en inderdaad, Als je een verwacht dat een leerkracht de leerling opvoedt, geef hem da ook de rechten terug.
  • louis thijs

    2 jaar geleden
    Het niveau zakt omdat er geen tucht meer is. Leerlingen moeten gepamperd worden. De leraar moet een "toffe" zijn maar niet persé bekwaam. Stop daarmee, geef leerkachten terug het recht om baas te zijn in eigen klas. Onze jeugd is een hoop watjes. Ze kunnen niets meer verdragen of ze beginnen direct te protesteren. Waar is de ijzeren hand ?
  • Mark Klaver

    2 jaar geleden
    Een toelatingsproef (enkel basiskennis mbt hun politiek postje) voor politici, weinig geslaagde vrees ik. Politicus is één van de weinige beroepen waar geen diploma vereist is!