©  KV Mechelen

Danny Buijs is nu ook officieel de nieuwe coach van KV Mechelen: “Beleving op de tribunes gaf me goed gevoel”

Het is (eindelijk) officieel: na het vertrek van Wouter Vrancken wordt Danny Buijs de nieuwe hoofdtrainer van KV Mechelen. De 39-jarige Nederlander ondertekent er een contract voor onbepaalde duur, zo maakte de club woensdag bekend.

yala, dige

“Ik ben superblij. Ik wil mijn steentje bijdragen om dit KV Mechelen verder uit te bouwen”, zegt Danny Buijs in een eerste reactie bij zijn nieuwe club. “Ik wou na acht jaar Nederland heel graag een buitenlands avontuur aangaan én wou ook in de buurt van mijn drie kinderen blijven. Ik heb met een aantal clubs contact gehad, maar had meteen een goed gevoel hier. Ik heb de directie gesproken, heb de wedstrijden tegen Gent en Genk gezien en zag de beleving op de tribunes. Die reactie na het 1-2 verlies tegen Gent, dat was toch fenomenaal? Ik ga er alles eraan doen om de interactie en de sfeer met het publiek te behouden.”

Na de vakantie

Buijs vertrekt nu eerst nog op vakantie. “Ik ga even uitblazen. Rond 16 juni plannen we medische testen en op 20 juni beginnen we met de eerste groepstraining. Ik heb er zin in.”

Malinwa wilde aanvankelijk wachten tot de volledige technische staf is samengesteld om de komst van Buijs te officialiseren, maar liet woensdag in de vooravond dan toch al weten dat het akkoord met de nieuwe T1 een feit is. Een persconferentie zal wel pas later volgen. Zo is onder anderen ook Maxim ­Wouters, de video- en data-analist die Buijs van Groningen naar Mechelen meeneemt, nog met vakantie. Hetzelfde geldt voor Steven Defour, een van de drie assistenten - naast Fred Vanderbiest en keeperstrainer Stef Pauwels - die de club trouw blijven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer