©  KV Mechelen

Officieel: Danny Buijs is de nieuwe coach van KV Mechelen

Wat al even in de lucht hing, is nu ook een feit: Danny Buijs volgt Wouter Vrancken op bij KV Mechelen. De Nederlandse coach, die later deze maand 40 wordt, tekende een overeenkomst van onbepaalde duur. Op maandag 20 juni leidt hij zijn eerste veldtraining. “Ik ga er alles aan doen om de interactie met het publiek te behouden.”

dige, yala

Malinwa wilde aanvankelijk wachten tot de ­volledige technische staf is samengesteld om de komst van Buijs te officialiseren, maar maakte in de vooravond dan toch al het akkoord met de nieuwe T1 bekend. Vanaf het eerste gesprek zaten beiden partijen op dezelfde golflengte. ­“Danny heeft het profiel waar we naar op zoek ­waren”, aldus sportief directeur Tom Caluwé op de clubsite. “Hij is jong, ambitieus en heeft ervaring. Hij toonde bij Groningen dat hij op lange termijn kan werken. Zijn persoonlijkheid en beleving zullen bij KV Mechelen passen.”

Voor de passionele Buijs, die einde contract was, wordt Malinwa zijn derde opdracht als coach. De oud-speler van onder meer Feyenoord, ADO Den Haag en Excelsior begon zijn trainerscarrière in 2014 bij de Kozakkenboys in het Nederlandse ­amateurvoetbal. Na vier succesvolle jaren, gevuld met promoties en enkele bekerstunts, kreeg hij in 2018 bij Groningen zijn kans op het hoogste niveau. Hij leidde ‘de Trots van het Noorden’ twee keer naar een plaats in de play-offs om Europees voetbal. In het coronaseizoen 2019-2020 parkeerde hij de club op een negende plaats. Ook het voorbije seizoen draaide Groningen naar goede gewoonte mee in de middenmoot, al werd het voor Buijs met zeven ­verliespartijen op een rij en een uiteindelijke ­twaalfde stek een einde in mineur.

Na acht jaar in Nederland te hebben gewerkt begint hij straks aan zijn eerste avontuur buiten de landsgrenzen. “Ik wilde heel graag in het buitenland aan de slag gaan, maar tegelijkertijd in de buurt van mijn drie kinderen blijven”, gaf Buijs in een eerste reactie mee. “Mijn gevoel zat hier meteen goed.”

Van zodra duidelijk werd dat Vrancken KV ­Mechelen zou verlaten, kwam Buijs nadrukkelijker in beeld. “Ik volgde de play-off-wedstrijden tegen AA Gent en Genk en ervaarde zo de beleving in de tribunes. Die reactie van de fans na het 1-2-verlies tegen AA Gent was feno­menaal. Ik ga er alles aan doen om de interactie en de sfeer met het ­publiek te behouden.”

Na Vrancken is het nu aan Buijs om KV naar de linkerkolom van de klassering te loodsen. De ­Dordrechter geniet eerst nog van een korte vakantie. Rond 16 juni verzamelen zijn spelers voor de medische tests. Op maandag 20 juni vuurt hij een eerste keer zijn troepen aan op het oefenveld. Tegen dan zal ook zijn staf compleet zijn.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

MEER OVER KV Mechelen