Amber Heard zwaar teleurgesteld na uitspraak, Johnny Depp opgelucht: “Jury heeft me mijn leven teruggegeven”

Na afloop van het proces hebben Johnny Depp (58) en Amber Heard (36) een verklaring gegeven waarin ze reageren op de uitkomst van de jury. Johnny Depp heeft over de hele lijn gelijk gekregen in zijn proces tegen Heard over smaad. Depp krijgt een schadevergoeding van 15 miljoen dollar toegewezen. “Ik ben er kapot van dat ons bewijsmateriaal nog steeds niet genoeg was om de onevenredige macht en invloed van mijn ex-man te verslaan”, zegt Heard.

sodb

LEES OOK. Jury geeft Johnny Depp over de hele lijn gelijk, Amber Heard moet hem 15 miljoen dollar betalen

Lees hieronder de verklaring van Amber Heard:

“De teleurstelling die ik vandaag voel is niet te beschrijven. Ik ben er kapot van dat ons vele bewijsmateriaal nog steeds niet genoeg was om de onevenredige macht en invloed van mijn ex-man te verslaan.

Ik ben nog meer teleurgesteld over wat dit vonnis betekent voor andere vrouwen. Het is een stevige tegenslag. Het zet de klok terug naar een tijd waarin een vrouw die haar mond opendeed, zich publiekelijk uitsprak en te schande kon worden gemaakt en vernederd. Het zet het idee terug dat geweld tegen vrouwen serieus moet worden genomen.

Ik geloof dat Johnny’s advocaten erin geslaagd zijn om de jury zover te krijgen dat ze het bewijs negeren dat zo overtuigend was dat we het in het Verenigd Koninkrijk wonnen en de kwestie van vrijheid van meningsuiting helemaal over het hoofd zien. Ik ben verdrietig dat ik deze zaak verloren heb. Maar ik ben nog droeviger omdat ik een recht verloren lijk te hebben dat ik dacht te hebben als Amerikaan: om vrij en openlijk te kunnen spreken”.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Ook Johnny Depp reageerde op Instagram:

“Zes jaar geleden werd mijn leven, het leven van mijn kinderen, de levens van mijn naasten en ook de levens van de mensen die me vele jaren gesteund hebben en in mij geloofd hebben, voor altijd veranderd. Allemaal in een oogwenk.

Valse, erg zwaarwichtige en criminele beschuldigingen werden tegen mij geuit via de media, wat een eindeloze barrage van haat uitlokte, ook al werd er nooit een aanklacht tegen mij ingediend. Het was in een nanoseconde dat het de wereld al tweemaal had rondgereisd en het had een seismische impact op mijn leven en mijn carrière.

Zes jaar later heeft de jury me mijn leven teruggegeven. Ik ben oprecht ontroerd. Mijn beslissing om deze zaak aan te spannen, goed wetende hoe hoog de wettelijke hordes waren die ik zou moeten nemen en het onvermijdelijke, wereldwijde spektakel in mijn leven, werd pas genomen na lang wikken en wegen. Het doel van deze zaak was vanaf het allervroegste begin om de waarheid bloot te leggen, ongeacht de uitkomst. De waarheid uitspreken was iets dat ik verschuldigd was aan mijn kinderen en aan iedereen die me trouw is blijven steunen. Ik voel me vredig nu ik dat bereikt heb.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER