Archiefbeeld. Amber Heard en Johnny Depp.
Volledig scherm
PREMIUM
Archiefbeeld. Amber Heard en Johnny Depp. © AFP, Pieter-Jan vanstockstraeten

“Dit zal moed geven: voor je gelijk strijden loont.” Onze reporter Nadine Van Der Linden over het proces Depp-Heard

CelebritiesJohnny Depp (58) heeft gelijk gekregen: zijn ex Amber Heard (36) is schuldig aan laster. Gelijk krijgen betekent in dit geval 15 miljoen dollar winnen. Maar is dat in deze zaak hetzelfde als 'de grote rehabilitatie’? Zit er een terugkeer naar het grote scherm in, voor de man die volgens fans de rem op een ontspoorde #MeToo-beweging heeft gezet? “Enige reflectie daarover was welkom. Maar niet elke vrouw is een Amber Heard”, klinkt het bij onze reporter Nadine Van Der Linden.

8 reacties

  • Diana De Wit

    2 jaar geleden
    Haar krokodilletranen en overdreven mimiek had de jury door, gelukkig maar! Depp is geen doetje maar hij heeft gelijk gekregen dat haar laster zijn carrière gebroken heeft maar dat zal nu hersteld worden! Good Luck Mr Depp and bye bye forever Mrs Heard!!
  • Dennis Leever

    2 jaar geleden
    Wiens gelijk? Hoe weten we dat? Welke sociale druk is er door beide partijen gecreëerd? Als dit het "gelijk" van de rechtstaat moet aantonen, dan is het gelijk van de rechtstaat dus te vereenzelvigen met degene die de grootste mond heeft. Volgens mij hebben de grootste monden niet per definitie gelijk?
  • Saskia Vermeylen

    2 jaar geleden
    @Luc, dat is niet wat deze uitspraak vertegenwoordigd. De vraag ging niet over of hij het gedaan had, maar of je zomaar alles in het lang en het breed in de pers mag uitsmeren om de andere partij bewust schade te berokkenen en op die manier broodroof te plegen. De jury is van oordeel dat JD is geweerd uit verschillende franchises omwille van de uitspraken van haar en dat is broodroof en dat mag dus niet. Ik vermoed dat er wel iets is want beide zijn geen doetjes, maar je houdt het privé.
  • bart vansteenkiste

    2 jaar geleden
    haar carriere is voorgoed voorbij in hollywood voor kaskrakers zeg dat ik het u heb gezegd , zelfs disney heeft zich verontwaardig over heard zich verontschuldigd aan depp , en ook warner bross en dat zijn geen kleine mannen , zoals ik al heb veel artikels gelezen is de carrier gedaan voor mis leugennaar en pas op dit is niet alles haar vermogen op vandaag is nog geen 10 miljoen dollar , de kans dat ze in de goot komt en schulden is heel groot.
  • Bart De Groote

    2 jaar geleden
    Correcte uitspraak. Heard zal zich nu natuurlijk in de slachtofferrol draaien en wellicht nog wat met modder gooien zoals elke slechte verliezer, maar hopelijk komt Depp er weer helemaal bovenop. Grootste verliezer zou wel eens het privé leven van Heard kunnen worden, want die geraakt nu nooit meer aan een lief. Je zou wel gek zijn als man.