De kerncentrale van Doel.
Volledig scherm
De kerncentrale van Doel. © Getty

Engie vraagt dat regering mee betaalt voor verlenging kerncentrales, Van der Straeten reageert: “Belgische overheid zal geen exploitant zijn”

updateEngie vraagt dat de federale regering mee investeert in de verlenging van de kerncentrales Doel 4 en Tihange 3 en dat de overheid mee betaalt voor de berging van extra nucleair afval. Het energiebedrijf doet dat in een brief aan premier Alexander De Croo, meldt VRT NWS donderdagochtend.

40 reacties

  • Dirk BERX

    2 jaar geleden
    Het enige doel wat de Vlaamse nationalisten van de NVA voor ogen hebben is: tegenwerken om te kunnen aantonen dat België niet werkt, en moet gesplitst worden ! Dat daarvoor de Vlamingen ook moeten bloeden, net zoals alle Europeanen moeten bloeden voor de grillen van de Europese leiders, is voor de NVA geen enkel probleem, want de Vlaming vergeet ZEER snel.
  • bob jansens

    2 jaar geleden
    aan Geert Tamsyn, dat we in België met de duurste elektriciteit zitten heeft op zich niets met de kerncentrales te maken, maar alles met het feit dat er ooit iemand bedacht heeft dat de prijs van de elektriciteit bepaald moet worden op basis van de prijs van de duurste productiemethode
  • J. VAN SCHUERBEECK

    2 jaar geleden
    Electrabel verkopen was een gemakkelijke oplossing om geld in het laatje te brengen. Ik had destijds aandelen Electrabel en heb bij de overname nog een mooie cent verdient. Maar nu zitten ze met de gebakken peren. Over onze energie hebben ze niks meer te zeggen. Het is Engie die de lakens uitdeelt. Onze politici kijken nooit naar de toekomst. Zij moeten scoren op korte termijn. Telkens heeft dat nefaste gevolgen.
  • Geert Tamsyn

    2 jaar geleden
    Kernenergie saboteert al 20 jaar de hernieuwbare energie (zoveel meer dan enkel wind en zon). Zo zitten we dan in België met de duurste elektriciteit van Europa, zijn we met handen en voeten gebonden aan buitenlands grootkapitaal, zitten we met een gigantisch probleem van kernafval, en swingen de kosten voor ontmanteling de pan uit. Hoog tijd om daar een eind aan te maken, beter laat dan nooit.
  • jan boden

    2 jaar geleden
    Nu de kosten de pan uitswingen mag de Staat ineens weer meeparticiperen. In betere tijden stak Engie vrolijk de centen in haar eigen zak.