© Aviapartner Belgium

Spontane staking bij bagageafhandelaar Aviapartner op Brussels Airport, maar personeel is weer aan het werk: “Gevolgen wellicht nog enkele uren voelbaar”

Door een spontane staking bij bagageafhandelaar Aviapartner was er donderdagochtend een tijdlang ernstige hinder voor de reizigers op Brussels Airport. Het personeel is inmiddels wel weer aan de slag.

jvh
Bron: BELGA

Reizigers op Brussels Airport ondervonden donderdagochtend vanaf 6 uur ernstige hinder door de staking bij Aviapartner, omstreeks 7.30 uur hadden sommige vluchten al tot bijna 2 uur vertraging. De staking had gevolgen gehad voor een 20-tal vertrekkende en een 20-tal inkomende vluchten. Vooral vluchten van TUI ondervonden hinder, maar Aviapartner staat onder meer ook in voor afhandeling bij Ryanair en Lufthansa. Brussels Airlines werkt niet met Aviapartner en ondervond geen impact van de staking bij Aviapartner, aldus de woordvoerster van de luchtvaartmaatschappij.

Een deel van die vluchten liep vertraging op, en een aantal vluchten vertrok zonder bagage. Achtergebleven bagage zal later door de luchtvaartmaatschappijen naar de bestemming gebracht worden. Voor informatie contacteren gedupeerde reizigers best hun luchtvaartmaatschappij, klinkt het op de luchthaven.

Omstreeks 9 uur ging het personeel van Aviapartner weer aan het werk. “Maatregelen om werkdruk te verminderen worden bekeken (planning pauzes...)”, liet vakbondsman Kurt Callaerts weten. “Volgende week extra overleg.” Volgens een woordvoerster van de luchthaven “zullen de gevolgen van de actie zullen wellicht wel nog enkele uren voelbaar zijn, nu de opgelopen achterstand ingehaald moet worden.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER