Frituur N°1 aan de Antwerpse Grote Markt.
Volledig scherm
PREMIUM
Frituur N°1 aan de Antwerpse Grote Markt. © Peter Hilz

Frituurbaas N°1 en aanbidder ex-Miss België Ilse Demeulemeester veroordeeld voor fiscale fraude: “Verkocht 80% van frieten in het zwart”

AntwerpenDe Nederlandse zakenman Koos Perdaems (65) is veroordeeld tot één jaar cel met uitstel wegens jarenlange belastingontduiking via zijn frituur N°1, vlak bij de Antwerpse Grote Markt. De man moet de fiscus ook 942.000 euro achterstallige belasting betalen. Volgens Perdaems is het hele dossier een complot van ex-Miss België Ilse De Meulemeester (51), die hij in het verleden al eens graag geld toestak.

  1. “‘Mama, ons huis gaat kapot’, snikte mijn dochtertje”: vuurwerkbom schrikt Vuurwerkstraat in Deurne op
    PREMIUM

    “‘Mama, ons huis gaat kapot’, snikte mijn dochtertje”: vuurwerk­bom schrikt Vuurwerk­straat in Deurne op

    “We zagen onze buren naar de tuin vluchten, ze durfden niet via de voordeur naar buiten rennen.” De bewoners van de Vuurwerkstraat in Deurne bekomen volop van de zware explosie van maandagnacht. Er zijn geen aanwijzingen dat het om een afrekening in het drugsmilieu gaat. Een buurvrouw van het huis dat geviseerd werd, staat ons te woord. Woont ze niet ogenschijnlijk in een vredige buurt? “Ooit is er een granaat tegen ons raam gegooid. Tot onze verbazing waren de daders kleine kinderen.”
    Deurne
  2. ASSISEN. “Hij probeert mij te vermoorden”: jury krijgt te horen hoe Halina enkele maanden voor haar dood naar politie belde
    PREMIUM

    ASSISEN. “Hij probeert mij te vermoorden”: jury krijgt te horen hoe Halina enkele maanden voor haar dood naar politie belde

    Er was nog een ‘kleine, kleine seks geweest, zonder penetratie’ tussen Krzysztof K. en Halina Marciniak. Zo vertelde Krzysztof zelf tijdens de reconstructie van de steekpartij die Halina op 12 december 2020 het leven kostte. Hoewel hij beweert niets met haar dood te maken te hebben, belde Halina enkele maanden eerder al naar de politie omdat haar buurman haar belaagd zou hebben. Die noodoproep liet de politie van Antwerpen vandaag horen in het hof van assisen. “Ze liet de verwondingen in haar nek, op haar neus en aan haar lippen en rechterwang zien.”
    Antwerpen