Na maanden van voorbereiding gaan de grote festiviteiten voor het platinajubileum van koningin Elizabeth van start.
Volledig scherm
PREMIUM
Na maanden van voorbereiding gaan de grote festiviteiten voor het platinajubileum van koningin Elizabeth van start. © AP

“Alleen haar begrafenis zal nog grootser worden”: alles wat je moet weten over jubileum van de Queen

RoyaltyNa maanden van voorbereiding gaan vandaag de grootse festiviteiten voor het platinajubileum van de Britse Queen Elizabeth (96) van start. Op de eerste dag van het vierdaagse feestweekend staat onder meer een militaire parade in Londen op het programma. Maar wat mogen we allemaal verwachten? Zullen we de Queen veel zien opduiken? En wat met prins Harry en Meghan Markle, die alle aandacht dreigen weg te kapen? Koningshuisdeskundige Jo De Poorter blikt vooruit op dit historische moment in de Britse geschiedenis. “Eigenlijk is dit het finale afscheid van Elizabeth.”

6 reacties

  • mark germanus

    2 jaar geleden
    Deze vrouw is een symbool,die discipline,loyaliteit,werklust,vaderlandsliefde enz vertegenwoordigd, respect voor haar. Men kan zeggen dat royalties uit de tijd zijn, maar zijn de ander zoveel beter? Wees blij dat we dit nog meemaken want de Europese toekomst ziet er niet erg schitterend uit. Ik wens haar nog wat gezonde,probleemloze jaren toe, zij heeft het verdiend.
  • jan vanhulle

    2 jaar geleden
    ik zag ze ooit eens op een remembrance day voorbijrijden, ik had het al heel bizar gevonden dat ze met een grote houten passer hun politiemensen opstelden in die lange feestelijk versierde laan naar Buckingham palace, plots liep het vol zwaaiende mensen, net een aankomst van een wielwedstrijd en heel wat leuker dan een Poetin die pijn heeft als hij lacht.
  • Jan Deblaere

    2 jaar geleden
    Tja ik begrijp ook niet dat mensen gek worden van 2 x 11 die achter een bal aan lopen, die een liedje zingen, die met een raket tegen een bal slaan, die etc etc. Maar wetenschappers, auteurs, kunstenaars, onderwijzend en verplegend personeel, en nog zo vele andere worden miskend en met minachting behandeld. Dus er is blijkbaar voor elk wat wils ?!
  • Andre Mampaey

    2 jaar geleden
    ik begrijp de mensen niet die staan te zwaaien ,naar zij die niet weten hoe rijk ze zijn ,terwijl de grote van hen in armoe leven .U word geboren en u word koning of koningin zo maar , dat is toch niet meer van dezen tijd .in sprookjes ja
  • Hilde Weymeersch

    2 jaar geleden
    aLTIJD dezelfden die boven god verheven worden. Terwijl de wereld kreu nt onder oorlogen en armoede. Haar begrafenis. Kan me geen barst schelen dat mens.