© credit

“Dat vakantiekampen volzet zijn, is eigenlijk mythe”

“Elk jaar duiken er in het voorjaar berichten op over vakantiekampen die overvol zitten, maar dat is eigenlijk een mythe.” Dat zegt Bjorn Accoe, coördinator van Idee Kids, een landelijk erkende jeugdvereniging die projectkampen organiseert voor kinderen tussen 3 en 12 jaar. “Een of ander specifiek kamp, bijvoorbeeld een Legobouwkamp, kan misschien wel vol zitten, maar dan blijven er nog vele andere mogelijkheden over. Kinderen kunnen altijd bij ons terecht”

“De krokusvakantie is vrij laat gevallen en en er zijn maar amper vier weken tot de Paasvakantie (van 3 tot 17 april), wat het tot een raar jaar maakt”, zegt Bjorn Accoe. “Maar samenvattend kunnen we zeggen dat er in de krokus meer inschrijvingen waren dan vorig jaar en voor Pasen en de zomervakantie liggen de inschrijvingen nu ongeveer op hetzelfde niveau als vorig jaar.”

Idee Kids kreeg vorig jaar 26.000 kinderen over de vloer in zijn 24 kampplaatsen in Vlaanderen en Brussel. Daarvan duizend in de krokusvakantie en 3.500 in de paasvakantie, de rest dus in de zomer.

Het meest populair dit jaar zijn alle kampen die met technologie te maken hebben, zo blijkt. “Als er op school veel over STEM-richtingen wordt gesproken, dan vertaalt zich dat ook bij ons, omdat we in de doelgroep van 3 tot 12-jarigen zitten”, zegt Bjorn Accoe. “Maar er zijn ook ‘evergreens’ die het altijd goed doen: kampen die met koken of met fantasie te maken hebben.”

De grote uitdaging voor organisaties als Idee Kids blijft het vinden van monitoren. “Vooral omdat ze bij ons 19 jaar moeten zijn en een pedagogische opleiding moeten volgen. En net in die richtingen is er wat minder instroom de laatste tijd.” Toch vindt Idee Kids nog altijd genoeg ‘oudere’ jongeren die de juiste ingesteldheid en voldoende enthousiasme hebben om ‘jongere’ jongeren een leuke vakantie te bezorgen.

(belga)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer