Unsplash

Man overleden in politiecel in Aalst, onderzoek loopt: "Belangrijk voor familie om te weten wat is gebeurd"  

Vannacht is een 39-jarige man overleden in een politiecel van de lokale politie in Aalst. De politie had de man gisteren opgepakt en trof hem deze ochtend dood aan. Het parket onderzoekt wat er precies is gebeurd. Comité P, dat toeziet of de politie juist handelt, coördineert het onderzoek. Burgemeester Christophe D'haese (N-VA) geeft meer uitleg. 

Deze ochtend werd het levenloze lichaam van een 39-jarige man aangetroffen in een politiecel in Aalst. "Die man werd gisteren met een aantal andere personen opgepakt, en hij is deze nacht overleden", weet burgemeester van Aalst Christophe D'haese. Het parket van Oost-Vlaanderen is een onderzoek gestart. 

"Het onderzoek is in handen van de federale gerechtelijke politie", gaat D'haese verder. "Een onderzoeksrechter en een wetsgeneesheer zullen de exacte omstandigheden van het overlijden onderzoeken." Comité P coördineert het onderzoek. (Comité P is een extern controleorgaan belast met het toezicht op de werking van de politiediensten.)

Op meer informatie is het nog even wachten, volgens de burgemeester. "Het onderzoek is volop aan de gang. Het is belangrijk dat de precieze omstandigheden van het overlijden eerst zorgvuldig worden onderzocht, uit respect voor het slachtoffer en zijn familie", stelt hij.

Meest gelezen