© WAS

Antwerp reageert op stadionplannen: “We bouwen op de Bosuil permanent aan de toekomst”

“We bouwen op de heilige grond van de Bosuil permanent aan de toekomst van Royal Antwerp FC.” zo reageert de club uit Deurne-Noord over het pas gelanceerde idee door het Antwerpse stadsbestuur van een gemeenschappelijk stadion voor de twee Antwerpse traditieclubs.

JoRo

Het Antwerpse stadsbestuur kondigde, bij monde van burgemeester Bart De Wever aan, dat het gesprekken wil aanknopen voor een gemeenschappelijk stadion voor Antwerp en Beerschot Wilrijk aan de Scheldekaaien. De huidige wederopstanding van beide teams maakt dat het momentum voor zo’n project er nu is, zo meent de stad.

Bij Antwerp en Beerschot Wilrijk lijken ze iets minder over te lopen van enthousiasme. Via een mededeling zegt Antwerp open te staan voor gesprekken, maar de club geeft tegelijk te kennen dat het met eigen plannen speelt, op de gronden van de Bosuil.

“Werken aan nieuw stadion”

“De club heeft een stappenplan klaar om Royal Antwerp FC een mooie en stabiele toekomst te bezorgen. Daarbij zal ook de infrastructuur uiteraard een rol spelen.” De club wil die plannen ook uit de doeken doen tegenover het stadsbestuur.

© TOM GOYVAERTS/GMAX Agency

Zo wil Antwerp op korte termijn werk maken van de slechte staat van het stadion. “De plannen voor een vernieuwde Tribune 1 op de Bosuil zijn reeds klaar. Hiermee wil de club zo snel mogelijk aan de slag. Deze vernieuwde tribune zal voldoen aan de hoogste normen die gekend zijn in het professionele voetbal. Alle voorzieningen zullen aanwezig zijn om hier een succesverhaal van te maken, een voetbalcentrum voor de stad dat dag in dag uit bruist.”

“De vernieuwde infrastructuur op de Bosuil zal in de toekomst ook een jeugdopleidingscentrum huisvesten met oefenterrreinen, waar de Antwerpse voetbaltalenten in de beste omstandigheden zich zullen ontwikkelen. Zo zal er tijdens de week ook veel voetbalambiance op de Bosuil zijn.”

“Zo bouwen we op de heilige grond van de Bosuil permanent aan de toekomst van Royal Antwerp FC”, zo besluit de mededeling.

Beerschot Wilrijk: “geen standpunt”

Ook het bestuur van Beerschot Wilrijk leek niet van enthousiasme over te lopen bij de plannen van de stad.

© TOM GOYVAERTS/GMAX Agency

Beerschot Wilrijk neemt een afwachtende houding aan. “KFCO Beerschot Wilrijk verneemt vandaag via de media dat de stad Antwerpen overweegt om het ‘stadiondossier Petroleum Zuid’ weer vanonder het stof te halen, in een zoektocht naar een volwaardig voetbalstadion waar zowel KFCO Beerschot Wilrijk en Royal Antwerp FC terecht zouden kunnen”, staat te lezen op de clubwebsite.

“Onze club heeft hierover vanuit ‘het Schoon Verdiep’ nog geen enkele concrete informatie gekregen. Wij wachten in dit verband een eventuele uitnodiging van de stad Antwerpen af. Om evidente redenen neemt KFCO Beerschot Wilrijk in dit dossier vooralsnog geen standpunt in. Onze club zal hierover ook niet verder communiceren.”