Davinia Vanmechelen verlaat Standard Fémina voor Club YLA

Davinia Vanmechelen trekt na twee seizoenen de deur bij Standard Fémina achter zich dicht. De Red Flame wilde “een nieuw avontuur” en maakte donderdagavond bekend dat ze naar de damesploeg van Club Brugge trekt.

Bron: BELGA

“Met veel respect naar Standard Fémina toe heb ik besloten om een nieuw avontuur aan te gaan. Ik zou graag langs deze weg iedereen willen bedanken van staff, speelsters tot supporters voor de mooie 2 seizoenen die ik gehad heb in deze club”, schreef ze donderdagvoormiddag op Instagram.

Donderdagavond maakte Vanmechelen haar nieuwe bestemming bekend: Brugge. “Kleine meisjes met dromen worden vrouwen met een visie”, schreef ze op Instagram bij enkele foto’s. Op één van de foto’s is te zien hoe ze als kind al in een outfit van Club Brugge poseerde.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Met Standard werd Vanmechelen afgelopen seizoen derde in de competitie en verloor ze de bekerfinale tegen Anderlecht. 

Davinia Vanmechelen bereidt zich momenteel met de nationale ploeg voor op het EK in Engeland. De 22-jarige aanvalster maakt deel uit van een voorselectie van 33 speelsters.

Vanmechelen werd vorige maand door Serneels nog verrassend gepasseerd voor de WK-kwalificatieduels tegen Albanië en Kosovo. Ze haalde volgens de bondscoach de fysieke parameters voor een selectie niet. Vanmechelen reageerde toen erg teleurgesteld maar na een gesprek met de technische staf besloten de betrokken partijen het probleem aan te pakken.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Lees meer over Standard Luik