© BELGA

Zo wil Rostov Anderlecht uit Champions League kegelen

FK Rostov wil woensdagavond (20u45) in de terugwedstrijd van de derde voorronde van de Champions League bij RSC Anderlecht een stek afdwingen in de Play-offronde van het kampioenenbal. “We hebben ons goed voorbereid. Het tactische plan is klaar”, zei Kurban Berdyev, de coach van de Russische vicekampioen, daags voor de partij in het Constant Vanden Stockstadion.

RSC Anderlecht behaalde vorige week dankzij een 2-2 gelijkspel in Rostov aan de Don een goede uitgangspositie om de klus voor eigen publiek te klaren. Berdyev gelooft echter nog in de kansen van zijn ploeg.

“Oplossing gevonden”

“In de heenwedstrijd hadden we problemen in onze defensie. We hebben de tegenstander de afgelopen week geanalyseerd en gezocht naar een oplossing”, vertrouwde de T1 van Rostov toe aan de pers. “We hebben ons op dezelfde manier voorbereid als voor een competitiewedstrijd tegen de Russische topclubs. We stippelen voor elke tegenstander een tactisch plan uit, voor Anderlecht is dat niet anders. Ik heb enkele spelers rust gegeven, anderen werkten dan weer een individueel programma af. Ondanks dat de competitie in Rusland nog niet begonnen is, zijn mijn spelers mentaal en fysiek honderd procent klaar om te spelen.”

© BELGA

Tielemans

De Spaanse centrale verdediger César Navas (foto) is met zijn 36 jaar één van de meest ervaren spelers. Toch had hij in de heenwedstrijd in Rostov veel problemen met Youri Tielemans. “We hebben de match goed geanalyseerd. Ik ga niet uit de doeken doen hoe we Tielemans zullen afstoppen”, zei Navas, die 107 wedstrijden speelde in de Spaanse Primera Division. “Mijn ploeggenoten hebben weinig ervaring op Europees niveau. Ik probeer ze advies te geven en te helpen. De Russische competitie haalt een hoog niveau, ik denk niet dat er met Anderlecht een groot verschil is.”

© Photo News

(belga)

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer