Celine Van Ouytsel ©  Joren De Weerdt

Ex-Miss België ontwerpt T-shirt voor Bob-campagne

In het Brouwershuis op de Grote Markt in Brussel is donderdag de nieuwe bobcampagne voorgesteld. Celine Van Ouytsel, Miss België in 2022, is de ambassadrice van de zomercampagne, en ontwierp een kleurrijk T-shirt dat verkocht zal worden op verschillende Belgische festivals. De Franstalige RTBF-televisiepresentator Adrien Devyver mocht ook een T-shirt ontwerpen.

jvh
Bron: BELGA

Een nieuwe Europese studie die door Fondation Vinci Autoroutes werd uitgevoerd in elf landen toont aan dat 19 procent van de Belgen wel eens achter het stuur kruipt met een glas te veel op, terwijl ze daar volgens zichzelf de effecten niet van voelen. Daarmee scoort België ver boven het gemiddelde van 9 procent. Een verontrustend cijfer, want uit een recente studie van Vias blijkt dat als een kwetsbare weggebruiker wordt aangereden door een autobestuurder onder invloed, er 63 procent meer kans is op ernstige verwondingen.

Na twee jaar corona wil de Bob-zomercampagne de knaldrang tijdens de vele barbecues, uitstapjes, en festivals op een verantwoordelijke manier in goede banen leiden. De twee gloednieuwe T-shirts moeten aantonen dat je ook nuchter enorm veel plezier kan maken, en die verantwoordelijkheid graag opneemt. Ze zullen verkocht worden op zeven festivals waaronder Couleur Café, Dranouter en Suikerrock.

“Ik ben bijna altijd Bob. Eigenlijk is het heel makkelijk om Bob te zijn, want je moet niets doen. Je hoeft geen alcohol te drinken en enkel plezier te maken”, zegt de ex-Miss België.

De campagne start op 3 juni. Van 24 tot 27 juni is er het “weekend zonder alcohol”.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer