Zo ziet de Tongerse villa huis eruit in de virtuele wereld... ©  Zimmo

Wereldprimeur van Zimmo: koper Tongerse miljoenenvilla krijgt digitale replica in metaverse cadeau

Tongeren -

De Belgische immowebsite Zimmo pakt uit met een wereldprimeur. Wie een moderne Tongerse villa koopt, krijgt er meteen een digitale kopie van het huis in de metaverse bovenop. Volgens de huidige koersen zou dat extraatje 30.000 euro waard zijn.

Roel Damiaans

… en zo in de realiteit. De koper krijgt het echte en virtuele huis voor de prijs van één. ©  Zimmo

Virtueel vastgoed in de metaverse is aan het boomen. Websites als Decentraland en The Sandbox maken het mogelijk om in een digitale 3D-wereld een stukje grond te kopen en er achteraf een gebouw op te plaatsen. De metaverse is de verzamelnaam voor alle virtuele 3D-werelden waarin je als avatar – een digitale versie van jezelf – kan rondlopen en interageren met anderen. De populariteit rond de metaverse is Zimmo niet ontgaan. De immosite ziet het als een slimme en toekomstgerichte investering voor de nieuwe eigenaar.

LEES OOK. JBC opent als eerste Belgische bedrijf een virtuele winkel in populaire game Fortnite

Kunstgalerie

Het zoekertje van een moderne villa in Henis bij Tongeren zou het eerste huis ter wereld zijn dat tegelijkertijd in het echt en in de virtuele wereld wordt verkocht. Het huis bestaat uit een ruime keuken, verschillende leefruimtes en drie slaapkamers, elk met een eigen badkamer. De woning werd recent gerenoveerd met behoud van alle authentieke elementen. De villa is omringd door een ruim domein met petanqueveld. Vraagprijs voor deze woning: 1.475.000 euro.

LEES OOK. Limburgs bedrijf Wisemen opent als eerste virtueel kantoor in de metaverse: “We kunnen er zelfs sollicitaties doen”.

Een pittig prijskaartje, maar de koper krijgt er dus ook een exacte kopie van het huis bij in Decentraland, één van de populairste blockchainwerelden. De waarde van de digitale lapjes grond gaan de jongste tijd door het dak. De nieuwe eigenaar van het digitale huis kan het straks gebruiken om virtuele events hosten, een kunstgalerie te openen, maar hij kan ook de grond verhuren aan bedrijven die hun eerste stappen willen zetten in de metaverse. De waarde van de virtuele villa wordt vandaag op basis van de actuele wisselkoersen geschat op 30.000 euro.

De voorkant van het huis in Decentraland. ©  Zimmo

“Zimmo is een slim platform voor de verkoop en verhuur van vastgoed”, zegt Marjorie Vanbets, Marketing en Communicatiemanager bij Zimmo. “Dankzij non-fungible tokens (NFT’s) en blockchaintechnologie is virtueel vastgoed in de metaverse aan een opmars bezig. Uiteraard willen we bij Zimmo deze innovaties verkennen en omarmen om onze klanten nog meer opties, dus ook virtueel, aan te bieden.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer