© Wim Hendrix

Mercado lokt in vijf maanden 140.000 bezoekers

In vijf maanden heeft Mercado, de eerste overdekte foodmarket in Antwerpen, al zo’n 140.000 bezoekers over de vloer gekregen. Ondertussen zijn er twee nieuwigheden in Mercado.

doro

In oktober opende Mercado in het oude postkantoor op de Groenplaats. Antwerpen was een nieuwe culinaire hotspot rijker want de foodmarket lokte meteen een massa volk. Vijf maanden later staat de teller op 140.000 bezoekers. De foodhotspot is niet alleen in trek bij de Antwerpenaars, ook toeristen uit binnen - en buitenland vinden hun weg naar Mercado.

© rr

Avocado

Ondertussen heeft Mercado uitgepakt met twee nieuwigheden. Zo is er achteraan het oude postgebouw de avocado-foodstand AVO waarmee wordt ingespeeld op de ‘avocado-hype’ in Amsterdam en New York. Bij AVO kunnen bezoekers gerechten krijgen op basis van avocado’s en avocado-olie uit Kenia en Nieuw-Zeeland krijgen. “Naast slaatjes en bagels, vind je op onze kaart zelfs cheesecake, brownies en chocolademousse op basis van avocado’s”, zegt eigenaar Kiarash.

O’Souk

De tweede nieuwigheid is O’Souk, de foodstand van het Marokkaans restaurant O’Tagine op de Ernest van Dijckkaai in Antwerpen. “We hadden al de couscousmobiel, de foodtruck waarmee we sinds twee jaar op festivals en feesten staan, en nu is er dus ook O’Souk”, zegt Farah Bekkour. “Onze foodstand in Mercado biedt typische Marokkaanse gerechten aan. Onze ‘msemmen’, Marokkaanse pannenkoeken die je als hoofdgerecht eet, blijven het populairst.”

© rr

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER