James Arthur Photography

Voormalige uitbaatster crèche 't Sloeberhuisje aangehouden door onderzoeksrechter

De vrouw die de crèche 't Sloeberhuisje uitbaatte in de Gentse deelgemeente Mariakerke is nu ook aangehouden. Haar vader werd al in februari aangehouden nadat een meisje van zes maanden overleden was aan een hersenletsel omdat ze te hard door elkaar was geschud.

De voorbije maanden doken er verschillende schrijnende verhalen op over wantoestanden in Vlaamse kinderdagverblijven. In de crèche "'t Sloeberhuisje" in de Gentse deelgemeente Mariakerke overleed in februari zelfs een meisje van zes maanden in het ziekenhuis aan een hersenletsel nadat ze te hard door elkaar was geschud, het zogenoemde "shaken baby syndrome".

Het Oost-Vlaamse parket had een wetsdokter aangesteld en de onderzoeksrechter liet de crèche, die ondertussen definief dicht moet, verzegelen. Er vond een uitgebreid onderzoek in de crèche plaats en drie verantwoordelijken werden opgepakt. Het ging om de uitbaatster Davina V., haar vader Roxan V. en een medewerkster. De medewerkster mocht van de onderzoeksrechter beschikken omdat ze niets met de feiten te maken zou hebben.

Roxan V. werd toen aangehouden voor opzettelijke slagen en verwondingen met de dood tot gevolg, zonder het oogmerk om te doden. De uitbaatster zelf, Davina V., werd wel in verdenking gesteld maar vrijgelaten onder voorwaarden, maar dinsdag werd ze opnieuw voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Gent en nu werd ze wel aangehouden. Ze wordt verdacht van kinderverwaarlozing. Het parket bevestigt de aanhouding maar geeft geen verdere details.

Meest gelezen