© BELGA

Westerlo strikt Bolat, ondanks interesse van Fenerbahçe: “Dat ik voor 4 jaar kon tekenen, is een grote blijk van waardering”

Sinan Bolat flirtte ook nadrukkelijk met de Turkse topclub Fenerbahçe, maar gisteren haalde Westerlo dan toch zijn slag thuis: de 33-jarige doelman komt transfervrij over van AA Gent en tekende in het Kuipje een contract tot 2026. “Ik kan niet ontkennen dat het langdurige contract me mee over de streep heeft getrokken.”

“Waarom ik voor Westerlo koos? Ik heb vroeger met Standard nog in het Kuipje gespeeld, dat zijn wedstrijden die me zijn bijgebleven”, vertelde Bolat op de clubwebsite en voor de camera’s van de regionale zender RTV. “Je merkt aan alles dat de club enorm geëvolueerd is. Ik kan niet ontkennen dat het langdurige contract me mee over de streep heeft getrokken. Het is een grote blijk van waardering. Andere clubs hengelden naar mijn komst en ik moet Fenerbahçe bedanken omdat het tot laatste snik pogingen heeft ondernomen om mij in te lijven (trots).”

Uitstraling

De 33-jarige Bolat stond al langer op de radar bij Westerlo. “We onderhandelen inderdaad al enkele maanden”, gaf vicevoorzitter Hasan Cetinkaya toe. “Het was geen gemakkelijk dossier, omdat Sinan in België en ook in Turkije een grote naam is. We moesten opboksen tegen clubs als Fenerbahçe en Galatasaray, die financieel over heel wat mogelijkheden beschikken en hem het hof maakten. Ze waren niet de enige Turkse clubs die interesse toonden. Met een langdurig contract voor vier seizoenen konden we hem uiteindelijk strikken. We hebben onze targets en ambities toegelicht én Sinan weet dat het onze bedoeling is om Belgische topspelers naar het Kuipje te halen. Hij brengt een schat aan ervaring mee. Vergeet niet dat hij bij alle Belgische topclubs - Genk, Standard, Club Brugge, Antwerp en AA Gent - onder de lat heeft gestaan en daarnaast ook onder contract lag bij Europese topclubs als Porto en Galatasaray. Dat zegt veel over zijn uitstraling.”

 ©  Joren De Weerdt

Drie goeie keepers

Bolat sprak alvast met CEO Wim Van Hove, keeperstrainer Paul Peeters, voorzitter Oktay Ercan en trainer Jonas De Roeck. Die zal moeilijke keuzes moeten maken, want Westerlo heeft meer dan één goeie doelman. “Met Nick Gillekens haalden we een talentvolle jonge doelman binnen en ook met Koen Van Langendonck onderhandelen we over een verlengd verblijf”, zegt Cetinkaya. “Als Koen bijtekent, hebben we drie uitstekende doelmannen.”

Het schrikt Bolat niet af: “Concurrentie is een doodnormale zaak, dat maakt iedereen beter. Ik ben iemand die zich snel integreert in een groep en ik kijk al uit naar de eerste thuiswedstrijd.”

“Sinan gelooft in ons project en is hongerig”, sluit Cetinkaya af. “Dat hij ook de Turkse nationaliteit heeft, is voor mij niet belangrijk. Met zijn kwaliteiten en ervaring wil hij hier de onbetwistbare nummer één worden.”

BART D’HAENE

MEER OVER KVC Westerlo

Meer voetbalnieuws