©  An Nelissen

DISCUSSIE. Wat moet er volgens jou gebeuren om het beroep van leerkracht aantrekkelijker te maken?

Nog nooit was de nood aan leerkrachten in Vlaanderen en Brussel zo groot als dit schooljaar. 1 op 3 starters haakt af. Parlementslid Koen Daniëls (N-VA) roept op om volop in te zetten op exitgesprekken met vertrekkers: de redenen voor hun vertrek blijven volgens hem te vaak een blinde vlek.

EmKe

De nood aan leerkrachten in Vlaanderen en Brussel is nog nooit zo groot geweest als dit schooljaar. Scholieren zaten het voorbije semester soms weken zonder leerkracht en nu is ook de examenperiode aangepast omdat sommige scholen niet alle leerstof hebben gezien.“De zoektocht naar vervangers is zó moeilijk geworden. Onze scholen vragen dan ook maatregelen om enerzijds nieuwe leerkrachten aan te trekken, maar ook ruimte om de job werkbaar te maken”, klinkt het bij het Katholiek Onderwijs Vlaanderen.

LEES OOK. Leerkracht Krimhilde (35) is een van de vele die afhaakt: “Als leerkracht is het altijd én én én

Parlementslid Koen Daniëls (N-VA) roept daarom op om volop in te zetten op exitgesprekken met vertrekkers om de reden van hun vertrek te achterhalen. “Ook wie start met de lerarenopleiding, maar ze niet afwerkt of niet voor het onderwijs kiest, moet die vraag gesteld worden”, zegt Daniëls.

En wat vind jij? Wat moet er gebeuren om het beroep van leerkracht aantrekkelijker te maken?

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER