Vlaamse serie ‘Twee zomers’ vanaf vrijdag wereldwijd beschikbaar op Netflix

De cast van ‘Twee Zomers’ 

De Vlaamse serie “Twee zomers” is vanaf vrijdag/vandaag wereldwijd beschikbaar op het streamingplatform Netflix. Zo zal de fictiereeks van Belgische bodem 222 miljoen abonnees kunnen bereiken in maar liefst 190 landen. Het is de eerste keer dat een Vlaamse reeks op Netflix in zoveel talen (11) gedubd en ondertiteld (30) wordt.

svz
Bron: BELGA

Eerder dit jaar was de serie te zien op VRT/Eén en werd het de best bekeken fictiereeks van de afgelopen jaren. Maar ook op het online platform VRT.NU brak ‘Twee zomers’ het kijkcijferrecord.

De serie vertelt het verhaal van een groep boezemvrienden wiens vertrouwen in elkaar op de proef wordt gesteld wanneer een aantal van hen wordt afgeperst met iets dat dertig jaar eerder is gebeurd. De thrillerreeks speelt zich af op twee tijdsniveaus: in het heden en in de jaren negentig. 

Heel wat sleutelfiguren binnen de Vlaamse acteerwereld spelen mee, onder wie Koen De Bouw, Kevin Janssens en Ruth Becquart. Ook nieuw en opkomend talent kreeg een plekje in deze Panenka-productie. Zo vertolkt Tijmen Govaerts, bekend van de film ‘Girl’ van Lukas Dhont , één van de jongere personages in de jaren negentig.

Na het succes van ‘Over water sloegen Tom Lenaerts en Paul Baeten opnieuw de handen in elkaar voor het scenario van ‘Twee zomers’. Lenaerts en Brecht Vanhoenacker stonden in voor de regie, Kato Maes voor de productie.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen