Uitbaatster van probleemcrèche ‘t Sloeberhuisje aangehouden op basis van nieuwe elementen in onderzoek

In het onderzoek naar de dood van het meisje van zes maanden in de crèche ‘t Sloeberhuisje heeft de onderzoeksrechter in Gent de tenlasteleggingen uitgebreid voor de voormalige uitbaatster van de crèche op basis van nieuwe elementen in het onderzoek. De vrouw werd in februari in verdenking gesteld voor onopzettelijke doding maar toen vrijgelaten onder voorwaarden. Nu is ze aangehouden voor andere kwalificaties verbonden aan de exploitatie van het kinderdagverblijf.

sdk, jvh
Bron: BELGA

LEES OOK. Uitbaatster probleemcrèche ’t Sloeberhuisje opnieuw aangehouden

Han Vervenne, advocaat van de uitbaatster: “Het gaat niet over een schending voorwaarden, die heeft ze de voorbije 3,5 maand goed nageleefd. Maandag werd mijn cliënte ondervraagd door de politie en dinsdag is ze daarop aangehouden, voor de eerste keer in dit dossier, wegens nieuwe elementen in het onderzoek. Mijn cliënte wordt geen schuldig verzuim verweten bij de feiten van haar vader, maar ze is nu aangehouden op basis van de kwalificatie verwaarlozing van kinderen. De speurders stellen zich vragen bij de manier waarop de vrouw de crèche zou gerund hebben.” Raadkamer beslist vrijdag of ze een maand langer in de cel blijft. Daarover is nog geen duidelijkheid.

De vader van de vrouw werd aangehouden voor opzettelijke slagen en verwondingen met de dood tot gevolg, zonder het oogmerk om te doden, maar daar wordt de uitbaatster niet van verdacht. De raadkamer in Gent beslist vrijdag over haar verdere aanhouding.

Het meisje van zes maanden overleed op vrijdag 18 februari aan de verwondingen die ze opliep in het kinderdagverblijf. Het UZ Gent had donderdagochtend 17 februari het parket ingelicht dat een baby een ernstig hersentrauma had opgelopen in onduidelijke omstandigheden. Het meisje was een dag eerder naar de spoeddienst van het ziekenhuis gebracht, na een oproep vanuit het kinderdagverblijf in Mariakerke. 

Opnieuw voorgeleid

Het Oost-Vlaamse parket had een wetsdokter aangesteld en de onderzoeksrechter liet de crèche verzegelen. Er vond een uitgebreid onderzoek in de crèche plaats en drie verantwoordelijken werden opgepakt. Het ging om de uitbaatster Davina V., haar vader Roxan V. en een medewerkster. De medewerkster mocht van de onderzoeksrechter beschikken omdat ze niets met de feiten te maken had. De uitbaatster werd toen vrijgelaten onder voorwaarden, maar ze werd in verdenking gesteld voor onopzettelijke doding. De vader van de uitbaatster werd aangehouden voor opzettelijke slagen en verwondingen met de dood tot gevolg, zonder het oogmerk om te doden. 

Dinsdag werd Davina V. opnieuw voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Gent en aangehouden. Het is de eerste keer in het onderzoek dat ze onder aanhoudingsmandaat geplaatst wordt en het gaat niet om een schending van opgelegde voorwaarden. Het gaat om een aanhouding op basis van nieuwe elementen uit het onderzoek. “We waren verbaasd dat de onderzoeksrechter haar heeft aangehouden”, zegt haar advocaat Han Vervenne, die geen details geeft over de nieuwe elementen.

LEES OOK. ‘t Sloeberhuisje is vergunning voor kinderopvang definitief kwijt

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER