.
Volledig scherm
PREMIUM
. © Photo news

“Nu nog smijt ik die Röthlisbergher in de Leie”: Marc Degryse en Philippe Albert keren terug naar WK 1994 en memorabele België - Nederland

VOETBAL“De ‘Beer van Bouillon’ en de ‘Kleine van Ardooie’, dat gaat vonken geven.” We moesten het Marc Degryse en Philippe Albert geen twee keer vragen om ons nog eens mee te nemen naar 1994. De memorabele België-Nederland in de bakoven van Orlando, de pijnlijke exit voor de Rode Duivels nadat we geflikt werden in de achtste finale tegen Duitsland door Röthlisberger. “Zet Preud’homme bij Nederland en ze worden wereldkampioen.”

1 reactie

  • Marc Van Leeuwen

    2 jaar geleden
    Die bescheidenheid altijd. Belgie was vroeger altijd top en sinds 1980 beter. Ik kon altijd al goed uitslagen voorspellen en was zeker dat Belgie die match ging winnen. Dat NL ons doel belegerde na de 1-0 was logisch. Heel A´pen zag Oranje, tot het fluitsignaal en dan was er geen oranje meer te bespeuren, typisch. Als we vanavond zouden spelen met onze beste spelers en geen bankzitters (lukaku o.a.) winnen we weer. De ploeg die hier vandaag het meest gemotiveerd zal zijn wint!