©  BELGA

Na het etentje ook de handtekening: Raphael Holzhauser trekt voor twee jaar naar OHL

Raphael Holzhauser zet zijn carrière verder in de Belgische hoogste klasse. De Oostenrijker had een clausule in zijn contract waarmee hij gratis kon vertrekken na de degradatie van Beerschot. De aanvallende middenvelder trekt nu naar Oud-Heverlee Leuven.

Hannes Van Gael

“Raphael Holzhauser (29) tekende vandaag een overeenkomst voor 2 seizoenen bij OH Leuven. De Oostenrijkse middenvelder komt transfervrij over van Beerschot”, meldt OHL via de eigen clubkanalen. Op 5 mei had de Oostenrijker al afscheid genomen van Beerschot en het was ook al even duidelijk dat hij naar Den Dreef zou trekken. Zo werd hij op restaurant gespot met OHL-coach Marc Brys. Er was al snel wederzijdse interesse, maar het loon van de speler vormde een struikelpunt. Holzie streek bij Beerschot jaarlijks 700.000 euro op.

 ©  rr

“Raphael Holzhauser is één van de beste voetballers op de Belgische velden en ik ben dan ook verheugd dat we iemand met dergelijke kwaliteit aan onze groep kunnen toevoegen. Hij bewees de afgelopen jaren consistent dat hij belangrijk en beslissend kan zijn”, is Brys opgetogen met de komst van Holzhauser, die in 2020 tweede werd in de verkiezing van de Gouden Schoen, na Lior Refaelov.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Holzhauser is niet de enige die van het Kiel naar Vlaams-Brabant verhuist. Zo zette Joren Dom ook al zijn kribbel bij de Leuvenaars, eveneens op transfervrije basis. OHL rondde ook al de komst van Nordin Jackers af. De doelman kwam over van Waasland-Beveren.

LEES OOK. Van de hel naar de hemel en terug - dit was de passage van Holzhauser bij Beerschot: “Toen Rafa in juni 2019 toekwam, wisten we meteen dat er een speciaal figuur op het Kiel rondliep”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

MEER OVER K. Beerschot V.A.

Aangeboden door onze partners