Drugsspeurder zou 290.000 euro verdiend hebben met opzoekingen voor crimineel milieu

Dario L., de speurder van het Antwerpse drugsondersteuningsteam die opgepakt werd na Operatie Sky, zou met het lekken uit politiesystemen liefst 290.000 euro verdiend hebben. Hij deed 101 opzoekingen naar verschillende bekende drugscriminelen.

Volgens het parket deed Dario L. (32) uit Lint zijn opzoekingen in de systemen van de politie in opdracht van drugscrimineel Alain D.R. (36) uit Vosselaar. In de politiedatabanken keek L. na of er onderzoeken liepen naar bepaalde personen, die info zou hij dan doorgespeeld hebben aan D.R.. Tussen augustus 2015 en mei 2018 deed L. 86 opzoekingen, daar zou hij telkens 2.500 euro voor gekregen hebben. Nadien steeg de prijs, volgens het parket kreeg L. tussen november 2019 en november 2020 het dubbele, namelijk 5.000 euro per opzoeking. In totaal zou de drugsspeurder zo 290.000 euro verdiend hebben.

Verschillende van de personen die L. opzocht werden de laatste jaren opgepakt in grote drugsdossiers. Het gaat om bekende drugscriminelen zoals Flor Bressers die in februari, na een lange tijd op de vlucht te zijn geweest, opgepakt werd in Zwitserland. Ook verschillende personen uit de entourage van Bressers werden opgezocht. De Antwerps-Albanese verdachte in tal van grote drugsdossiers, Ermir ‘Cinco’ N., werd eveneens door Dario L. opgezocht.

LEES OOK:

Slim, meedogenloos en extreem rijk: “Opgepakte cocaïnebaas Flor Bressers zit op een vermogen van honderden miljoenen euro”

Is Antwerpse Albanees spilfiguur in groot cocaïnedossier? ‘Cinco’ gezocht door Nederlandse justitie na misgelopen transport

De zaak tegen Dario L. en Alain D.R. zal binnen twee weken opnieuw voor de rechtbank komen. Tegen dan moet het parket enkele bijkomende dossierstukken uit het ‘moederdossier’ rond Sky ECC toevoegen. Het parket moet ook uitleggen welke metadata of criteria werden gebruikt om gegevens te koppelen aan een bepaalde pin in de applicatie Sky ECC. Het onderzoek naar Dario L. en Alain D.R. begon toen uit onderschepte berichten bleek dat L. opzoekingen in de politiesystemen had gedaan.

 (sare)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen