Peter Bossaert over stadiondossier: “Grote droom van modern nationaal stadion is er voorlopig niet meer”

Rode DuivelsEr komt de komende jaren geen nationaal stadion dat beantwoordt aan de moderne normen. Dat zegt Peter Bossaert, CEO van de Belgische voetbalbond. Dat wil zeggen dat alles wordt gezet op de modernisering van het Koning Boudewijnstadion. “Het is een probleem in heel België”, wijst Bossaert naar het kleine aantal nieuwe stadions.

5 reacties

  • Christiane De Clercq

    2 jaar geleden
    We zijn de hoofdstad van Europa, jaren nummer 1 op de FIFA ranking, maar we hebben geen modern nationaal stadion. Eigenlijk is dit een pure schande. Er is wel degelijk nood aan een nationale voetbaltempel met 50.000 zitjes. Zo kunnen we terug Europese finales organiseren en Belgische bekerfinales in een stadion dat voldoende capaciteit biedt. Voor de bekerfinale tussen KAA Gent en RSC Anderlecht was het Koning Boudewijnstadion zelfs te klein. En een nieuwe tempel voor voetbal ZONDER piste!
  • Linda D'Haese

    2 jaar geleden
    Als ze bij de voetbalbond een nieuw stadion willen moeten ze er zelf maar een bouwen als ge miljoenen kunt betalen aan onbekwame bestuursleden en spelers en dure super de luxe hotels dan niet op de kosten van de werkende mensen met een bruto inkomen van 30000 euro per jaar
  • MARC VAN BUGGENHOUT

    2 jaar geleden
    Nog een jaar of 10 te gaan en tegen dan kan de zoveelste lijdensweg opnieuw beginnen met opnieuw een hoop hindernissen zodat men ergens rond 2040, na alweer jaren gebekvecht en geruzie kan starten met de bouw. Als het tegen dan nog wel de moeite loont.
  • JAN luytens

    2 jaar geleden
    Gelukkig blijft ons belasting geld niet naar die voetbal stromen.
  • Richard Tolenaars

    2 jaar geleden
    20 jaar lopen ze achterop in België, maar hij beseft het zelf niet. Ze hebben nooit genoeg riemen om te roeien hier. De kneus van Europa.