Adriaan Van den Hoof reageert op beschuldigingen en ontkent fysiek geweld: “Dat ligt niet in mijn aard”

Eerder raakte bekend dat Van den Hoof (49) niet langer de quizshow Switch mag presenteren na verschillende beschuldigingen van ongepast gedrag. Nadien schrapte hij zijn theatershow, stuurde hij zijn kat naar Clamotte Rock en hij werd vervangen bij Discobar Galaxie. Vandaag legt hij een verklaring af die De Morgen mocht inkijken. “Ik wens mijn excuses aan te bieden”

EmKe
Bron: De Morgen

Enkele weken geleden kwam het nieuws naar buiten dat Adriaan Van den Hoof stopt als presentator van het tv-programma Switch. Verjonging en vernieuwing, dat leek onlangs de drijfveer toen de openbare omroep de wissel van de wacht aankondigde. Maar achter de schermen zou er meer spelen. Enkele vrouwen waren naar de openbare omroep gestapt om incidenten met Van den Hoof te melden. Het ging naar verluidt over ongepast gedrag en zelfs fysieke agressie.

Volgens De Morgen heeft Van den Hoof ondertussen een verklaring geschreven die zij konden inkijken. Hij geeft daarin toe dat hij “geen rolmoddel of voorbeeld is als het over relaties gaat. Maar dat situeert zich uitsluitend in de privésfeer.” Hij gaat verder dat “veel vrouwen hem benaderen omdat ze meer willen en dat hij het moeilijk heeft om daaraan te weerstaan.” Dat noemt hij zelf zijn zwakte. Vervolgens benadrukt hij dat hij niemand bewust wilde kwetsen. “Ik wens mijn excuses aan te bieden aan de vrouwen, aan mijn familie en naasten, en ook aan de vrienden die ik door mijn gedrag heb gekwetst.”

Fysiek geweld

Van den Hoof noemt zichzelf ook een slachtoffer. Hij vertelt in de verklaring over een vrouw die hem twee jaar geleden elke dag tot driehonderd keer per dag belde en honderden sms’en stuurde. Nadat hij haar blokkeerde, ging ze verder op publieke fora. “Het openbaar ministerie erkende mij als slachtoffer van belaging en gaf haar een strenge waarschuwing. Ze is opnieuw begonnen”, schrijft hij.

Van den Hoof overweegt ook gerechtelijke stappen te nemen tegen deze vrouw en tegen Dag Allemaal. Hij meent dat deze vrouw afgelopen week getuigde in het weekblad. De vrouw zou anoniem getuigd hebben dat zij slachtoffer was geworden van fysiek geweld in hun relatie. Van den Hoof ontkent dat er ooit sprake was van fysiek geweld. “Dat ligt niet in mijn aard”, klinkt het.

Op de feitelijke inhoud van de vijf klachten gaat Van den Hoof in de brief verder niet in. Eerder zei hij: “Er zijn tegen mij nooit formele klachten ingediend bij de VRT, noch elders. Er loopt ook geen enkel gerechtelijk onderzoek, daar wil ik toch duidelijk in zijn.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER