Parket waarschuwt voor "erg gevaarlijke" xtc-pillen op Extrema Outdoor: "Dosis MDMA vier keer zo hoog"

Het parket van Limburg waarschuwt voor gevaarlijke xtc-pillen die de ronde doen op  het dancefestival Extrema in Houthalen-Helchteren. Vandaag werd daar een pil aangetroffen met een dosis MDMA van 300 mg, dat is vier keer hoger dan normaal. "Vanaf 125 mg is een xtc-pil mogelijk dodelijk", zegt het parket.

De aangetroffen pil was roze en had de vorm van een Mario Bros-figuurtje, zegt Pieter Strauven van het parket van Limburg. "De pil bevatte 300 mg MDMA en dat is 4 keer hoger dan een gewone xtc-pil. Vanaf een dosis van 125 mg is zo'n xtc-pil erg gevaarlijk en potentieel dodelijk." MDMA is de substantie in een xtc-pil die voor een roes zorgt.

De drug is sowieso illegaal, laat het parket verstaan, maar het roept op om erg voorzichtig te zijn met de pillen die mogelijk de ronde doen op Extrema Outdoor vanavond. Ook dit weekend gaat het festival door.

"Ook vorig jaar werd daar een pil aangetroffen met een hogere MDMA-dosis, het ging toen om "slechts" 175 mg", zegt Strauven van het parket nog. Vorig jaar stierf een man nadat hij onwel was geworden op het festival, hij had xtc-pillen op zak.

BEKIJK - Wat zijn de reacties vandaag op het festival?

Videospeler inladen...

Meest gelezen