Van foodtruckfestivals tot hamburgers met Mathieu Terryn & Bockie De Repper: 5 food events die je niet wil missen tijdens het verlengde weekend
Nog geen plannen tijdens het verlengde pinksterweekend? Dan schrijf je deze 5 food events als rasechte foodie graag in jouw agenda. Van foodtrucks vol dumplings en taco’s tot burgerfestivals en een vijfgangendiner van een topchef naar keuze: hier ontdek je waar en wanneer je moet zijn voor al dat lekkers.
1. DRIP
Van vrijdag 3 tot zondag 5 juni geniet je aan het Antwerpse MAS van het streetfood festival DRIP, mee georganiseerd door Bazart-zanger Mathieu Terryn en Bockie De Repper. Bezoekers kunnen er genieten van internationale ketens die voor één keer naar Antwerpen afzakken om unieke hamburgers te presenteren. Bij die hamburger drink je lekkere cocktails, craft beers, natuurwijnen geselecteerd door Druivendoos én dans je mee op muziek.
Tickets en info vind je hier, een toegangsticket kost 25 euro per persoon.
Waar en wanneer?
• 3, 4 en 5 juni aan het MAS op het Antwerpse Eilandje.
2. Fourchette
Het culinair festijn Fourchette brengt getalenteerde topchefs samen die jou een unieke ervaring bezorgen op een geheime locatie in Sint-Denijs-Westrem. Tijdens de drie dagen dat het event duurt, maken verschillende topchefs een vijfgangenmenu klaar. Bij de aankoop van je ticket kies je zélf welke chef voor jou mag koken. Dit jaar heb je de keuze uit de chefs van Vrijmoed, Castor, Publiek, Oak, Carcasse, Rebelle, l’épicerie du Cirque, ‘t Vijfde Seizoen en Bar Bask. Voor het dessert zijn toppattissiers Pierre Marcolini en Joost Arijs van de partij.
Tickets koop je via de website van Fourchette en scoor je voor 105 euro per persoon.
Waar en wanneer?
• 3, 4 en 5 juni in Sint-Denijs-Westrem, vlakbij Gent
3. Foodtruckfestival SMA(A)K
Het foodtruckfestival SMA(A)K strijkt vanaf mei tot eind augustus neer in heel Vlaanderen. Onder andere Oudsbergen, Genk, Ukkel, Grimbergen, Lommel, Halle, Hasselt, Sint-Truiden en Kortenberg zijn al zeker bevestigd voor het aankomende seizoen. Genk is de volgende stad op de planning eind juni, vanaf juli vind je weer élke week een stop. Naast heerlijke streetfood van foodtrucks uit alle windhoeken, ontdek je op SMA(A)K muziek, gezellige zithoeken, sfeerdecoratie, theater en animatie voor jong en oud.
Meer info vind je hier, de toegang tot het foodtruckfestival is gratis.
Waar en wanneer?
• De volledige kalender met data en locaties vind je hier.
4. HAP - Food truck festival
De (aanloop naar de) zomer is vanzelfsprekend het foodtruckseizoen bij uitstek. Net zoals elk jaar vindt ook het HAP - Food truck festival opnieuw plaats op locaties verspreid doorheen het land, om de zonnige dagen vol smaak door te brengen. Van Vilvoorde tot Genk, Mechelen en zelfs Middelkerke: foodies uit heel België krijgen de kans om aan een 25-tal foodtrucks te komen smullen, vergezeld door livemuziek en randanimatie voor jong en oud.
Hier vind je alle informatie, de toegang tot het festival is gratis.
Waar en wanneer?
• 3, 4 en 5 juni in Genk, hier vind je een overzicht van alle locaties en data van het foodtruckfestival.
5. Barrio Cantina
Polé Polé Gent organiseert Barrio Cantina in Brugge en Oostende dit jaar, een gezellige markt waar je een waaier van wereldse gerechtjes kan bestellen. Denk aan: Mexicaanse burrito’s, Vietnamese springrolls, Amerikaanse hamburgers, Thaise dumplings en Polé Polé Mojito’s. Al dat lekkers wordt geserveerd met een streepje muziek op de achtergrond.
Je vindt alle info hier, toegang tot het festival is gratis.
Waar en wanneer?
• 10, 11 en 12 juni in Oostende
• 17, 18 en 19 juni in Brugge
Lees ook:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Van Heinz tot Boni: welke ketchup is lekker én gezond? Diëtist Michaël Sels test er 10 en buist er 2: “Dit is meer gelei dan saus”
-
PREMIUM
“We rijden er speciaal van Aalter naar Oostende voor”: 10 BV’s verklappen hun weloverwogen bestelling bij de frituur
Denk je dat BV’s constant op hun lijn letten? Je zou hun bestelling bij de frituur eens moeten zien. Tien BV’s verklappen ons hoe zij hun frietjes het liefste eten. Van de beste garnaalkroket van het land tot een monsterbestelling van 30 euro omdat die met een mooi extraatje komt. Maar Christoff? Die spant de kroon. “Sinds mijn eerste frituurbezoek is mijn bestelling nooit meer veranderd.” -
Waarom heb je niet veel honger na een intensief sportmoment, maar méér honger de dag erna?
Of je nu gisteren de 10 miles in Antwerpen liep of een ander sportdoel achter de rug hebt: misschien heb je gemerkt dat je na dat intensieve sportmoment niet meteen honger had. Is dat normaal? En wat eet je dan best om te herstellen? Sportdiëtiste Britt Lambrecht van wielerploeg Lotto Dstny en groepspraktijk Vitori legt uit hoe dat komt en wat je best toch eet vóór, na en tijdens zo’n zware fysieke inspanning. -
-
vtwonen
Hoeveel op tien scoor jij? Dit zijn de vaakst vergeten zaken tijdens het schoonmaken
-
Jobat
Ontslag gekregen of genomen: op welke werkloosheidsuitkering kan je dan rekenen?
Er komen heel wat formaliteiten bij kijken als je werkgever je ‘laat gaan’. Eén van de belangrijkste, waarvoor je ook zelf de nodige stappen dient te ondernemen, is de werkloosheidsuitkering. Terwijl je zoekt naar een nieuwe job – intensief én tijdrovend – zorgt deze vergoeding ervoor dat je niet zonder een inkomen komt te zitten. Maar wanneer heb je er recht op als bediende, en hoeveel bedraagt die uitkering? Jobat.be zoekt het uit. -
Elke dag een banaan eten, hoe gezond is dat?
Met gemiddeld 7,71 kilo bananen per inwoner blijft de banaan de meest gekochte fruitsoort volgens de recentste cijfers van VLAM en GfK. Wie een fruitmand op het werk zet, zal het bewijs daarvan zien: de bananen verdwijnen er als eerste uit. Toch hebben bananen niet overal een goede reputatie, want volgens sommigen zouden het dikmakers zijn. Klopt dat? En is het gezond om elke dag een banaan te eten? Diëtiste Sanne Mouha en voedingsexperte Rosa Luyten lichten toe. -
PREMIUM30
Na opdracht in ‘De mol’ over “de grootste schande van Italië”: waar komt ananas op pizza eigenlijk vandaan?
-
PREMIUM
Je immuniteit kan je opkrikken met de juiste voeding: wat eet je best wel en niet? “Het MAC-dieet is ideaal”
-
PREMIUM
Moet je oude bieren écht weggieten zoals in ‘Alles mag weg’? Biersommelier legt uit welke bieren lang goed blijven
In ‘Alles moet weg’ op VTM2 hoor je de harten van vintage bierliefhebbers breken als geopperd wordt om Orval uit 2016 weg te gieten. Maar is dit bier zo lang na datum nog wel lekker? Hoelang kun je bier eigenlijk bewaren? En welke gaan langer mee dan je denkt? Van een simpele pils tot een tripel: HLN-biersommelier Sofie Vanrafelghem neemt elf bierstijlen onder de loep en tipt de beste bewaartijd: “Het is grote nonsens dat deze blonde bieren beter worden met de jaren.” -
HLN Shop
“Gekookt zijn ze vaak echt niet lekker”: Pascale Naessens verklapt hoe je groenten wél smakelijk op je bord krijgt
Kookboekenauteur en keramiste Pascale Naessens (54) houdt van creëren. In plaats van vroeger werk heruit te geven, verschijnt nu haar eerste compilatie met de beste groenterecepten. Het eerste in een serie van vijf themaboeken waarvan het volgende helemaal rond desserts zal draaien. HLN Shop zette zich rond de tafel met de chef voor een gesprek: “Ik wil dat mensen plezier vinden in het bereiden van groenten, dat het leuk en lekker is.” -
Mijnenergie
Uitsteltermijn plaatsing digitale meter bijna ten einde: is vrees voor factuurshock terecht?