Niets erger dan waterachtige mozzarella in je salade: maar hoe herken je écht lekkere mozzarella? Kaasaffineur Frederic Van Tricht proeft er 10 en geeft tips.
Volledig scherm
PREMIUM
Niets erger dan waterachtige mozzarella in je salade: maar hoe herken je écht lekkere mozzarella? Kaasaffineur Frederic Van Tricht proeft er 10 en geeft tips. © Steven Richardson

Nooit meer smaakloze mozzarella. Kaasmeester Van Tricht test 10 soorten en kiest de lekkerste: “Smelt heerlijk weg op de tong”

Voor jou getestNiets zo lekker als Italiaanse mozzarella: een van de bekendste zachte kaassoorten. Italianen zelf zweren bij versies gemaakt van buffelmelk, bij ons in de supermarkten vind je voornamelijk kazen op basis van koemelk. Welke smaakt het best? En waar moet je op letten wanneer je mozzarella koopt? Kaasaffineur Frederic Van Tricht proeft tien bollen uit de supermarkt én geeft de ultieme smaak- en bewaartips. “Kwalitatieve mozzarella begint te lekken als je erop duwt.”