Burgemeester Bart De Wever (N-VA) test één van de attracties uit, samen met zijn dochter.
Foto: Radio 2

Sinksenfoor opent op Spoor Oost in Antwerpen: "De massa volk en de sfeer zijn overweldigend"

Onder een stralende lentezon is op Spoor Oost in Antwerpen de Sinksenfoor geopend. De voorbije twee jaar kon één van de grootste kermissen van ons land niet doorgaan door corona, dus stonden de eerste bezoekers vanmiddag te popelen om één van de tientallen attracties uit te proberen. 

Dit jaar telt de Sinksenfoor meer dan 150 eetkramen en attracties. De foorkramers hebben er zin in en het publiek duidelijk ook. Amper een uurtje na de opening was het al over de koppen lopen, en de stad verwacht de komende 5 weken tienduizenden bezoekers. 

"Hoe sneller en hoe hoger hoe beter", zegt een vrouw. "Blij dat we terug kunnen komen genieten zonder coronamaatregelen", vult een andere vrouw aan. Iemand die voor de eerste keer naar de Sinksenfoor komt, is overweldigd. "De massa volk die hier is en de sfeer die hier hangt, zijn geweldig. Er zijn gigantisch veel attracties, heel tof."

"We hebben hier twee jaar op moeten wachten, en nu zijn we eindelijk terug", zegt burgemeester Bart De Wever:

Videospeler inladen...

Hoe sneller en hoe hoger, hoe beter

Eén van de eerste bezoekers van de Sinksenfoor

Ook Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) was aanwezig bij de opening en testte enkele attracties uit, samen met zijn dochter. "Ik doe dat eigenlijk heel graag, op die attracties zitten. De snelheid viel mee. Je moet een beetje ongevoelig zijn voor G-krachten, dus ik heb er geen last van," lacht De Wever. 

De Sinksenfoor staat nog tot 10 juli op Spoor Oost. Alle praktische informatie vind je hier.

BEKIJK - Burgemeester Bart De Wever test de attracties uit:

Videospeler inladen...
Bart De Wever en zijn dochter.

Meest gelezen