Archieffoto Kiev
Represented by ZUMA Press, Inc.

Opnieuw explosies in de Oekraïense hoofdstad Kiev

In Kiev, de hoofdstad van Oekraïne, zijn vannacht opnieuw  explosies waargenomen. Dat zegt burgemeester Vitali Klitsjko op Telegram. Na de ontploffingen was er op verschillende plaatsen in de stad rook te zien. Ook in verschillende andere Oekraïense steden is vannacht het luchtalarm afgegaan. 

Het is al weken geleden dat Kiev zelf onder vuur kwam te liggen, want de Russische aanvallen richten zich de jongste weken vooral op het oosten en het zuiden van Oekraïne. 

Maar vanochtend liet de burgemeester weten: "Verschillende explosies in de districten Darnitski en Dniprovski van de stad. De diensten zijn het vuur aan het blussen."

Volgens Klitsjko zouden er minstens  5 raketten afgevuurd zijn op de hoofdstad. Daarbij ontstond ook een grote brand. Ook in verschillende andere Oekraïnse steden is vannacht het luchtalarm afgegaan. 

Zelenski beschuldigt Rusland van vernietiging cultureel erfgoed

Sinds de oorlog op 24 februari begon, heeft Rusland volgens de Oekraïense president Volodimir Zelenski al meer dan 2.500 raketten op Oekraïne afgevuurd. Dat heeft Zelenski gisteren gezegd tijdens een videotoespraak waarin hij de Russen beschuldigde van massale vernietiging van culturele monumenten, kerken en andere religieuze plekken in zijn land.

Volgens Zelenski zijn al 113 kerken verwoest of beschadigd en is dat reden genoeg om de Russen uit te sluiten van de VN-cultuurorganisatie UNESCO. Hij noemt Rusland een "terreurstaat" die met artillerie historisch erfgoed vernietigt. "UNESCO is geen plek voor barbaren", zei Zelenski nog.  

Meest gelezen