Derde gevaarlijke xtc-pil ontdekt op dancefestival Extrema Outdoor, nu in de vorm van schoppenaas

Er is opnieuw een gevaarlijke xtc-pil met een abnormaal hoge dosering MDMA opgedoken op het dancefestival Extrema Outdoor in Houthalen-Helchteren. Dat heeft het parket van Limburg bevestigd. De pil heeft de vorm van een schoppenaas van een kaartspel.

Zaterdag werd een gevaarlijke pil met het logo van het masker van Casa de Papel ontdekt en vrijdag ging het om een Mario Bros xtc-pil. Deze twee pillen bevatten 300 milligram MDMA, dat is de werkzame stof in xtc-pillen

De pil van vandaag had een dosering tussen 250 en 300 milligram MDMA. De tablet kwam aan het licht omdat een persoon die zich wat onwel voelde, zich bij een hulppost had aangemeld.

"Erg gevaarlijk"

"Vanaf een gehalte van 125 milligram is een xtc-pil immers erg gevaarlijk. Vorig jaar werd ook een gevaarlijke pil aangetroffen. Deze bevatte "slechts" 175 milligram MDMA," aldus Pieter Strauven. Vorig jaar liet een festivalbezoeker, een vijftiger, in Houthalen-Helchteren het leven na de inname van een gevaarlijke xtc-pil. 

Nieuw dit jaar op Extrema Outdoor is een testdorp dat speciaal is ingericht om drugs te controleren. Alle soorten drugs die bij controles gevonden worden gaan naar het testdorp. Binnen de vijftien seconden is bekend hoe gevaarlijk een bepaalde stof is.  

Meest gelezen