De Britse royals op het iconische balkon van Buckingham Palace.
Volledig scherm
PREMIUM
De Britse royals op het iconische balkon van Buckingham Palace. © AP

Hoe moet het verder met het Britse koningshuis als de Queen er niet meer is?

RoyaltyHet Verenigd Koninkrijk viert dat Elizabeth II dit jaar zeven decennia koningin is, maar de 96-jarige Queen kon de festiviteiten slechts deels bijwonen. Haar jubileum werpt meer dan ooit de vraag op: hoe moet het verder na Elizabeth II?

12 reacties

  • Katia Mistianes

    2 jaar geleden
    Al die verkozen presidenten als staatshoofd, zijn die zoveel beter? Macht via geboorte en niet via verkiezingen, waarom niet? We moeten royals herwaarderen. Het moment is ideaal: we weten nu heel goed wat het alternatief is: een verkozen president. Dus, royals moeten blijven bestaan. Charles is een Schorpioen: die hebben een sterk gestel. Wie weet wordt hij honderd, zoals zijn oma.
  • Hilde Weymeersch

    2 jaar geleden
    Toch doodgemakkelijk. Weg met die bende profiteurs.Overal ter wereld.
  • Regis Desmet

    2 jaar geleden
    Opdoeken die geldverslindende instelling die enorm discriminerend is, je word staatshoofd omdat verkozen bent of omdat je de staat iets bijgebracht hebt, niet omdat je toevallig de juiste naam of genen bezit
  • Gerda Haubourdyn

    2 jaar geleden
    Best schaffen ze deze handel af. Is echt niet meer van deze tijd. Begrijp niet dat het volk kan zwaaien met vlagjes. Deze familie staat bol van de schandalen op alle vlakken, en geef toe; wat doen ze voor hun volk? NIKS.
  • rené biesemans

    2 jaar geleden
    de normale gang van zaken is dat Charles zijn moeder opvolgd
  1. Prinses Amalia staat voor eerste staatsbanket: aan deze strikte etiquette, tradities en protocollen moet ze zich houden
    PREMIUM
    Royalty

    Prinses Amalia staat voor eerste staatsban­ket: aan deze strikte etiquette, tradities en protocol­len moet ze zich houden

    Een primeur voor prinses Amalia (20). Voor het eerst schuift de Nederlandse kroonprinses straks aan bij een staatsbanket. Een spannend moment, want bij zo’n eeuwenoude traditie komen heel wat strike regels, protocol en etiquette kijken. Van de kleur van de menu’s en de manier waarop het eten wordt geserveerd, tot de glazen die niet mogen klinken bij de toost: niets mag aan het toeval worden overgelaten. “De tafels worden met lasers gedekt, zodat alles zo recht mogelijk staat.”
  2. Zonder dat ongeval, was de Nederlandse koning Willem-Alexander misschien wél met dit burgermeisje getrouwd
    PREMIUM
    Royalty

    Zonder dat ongeval, was de Nederland­se koning Wil­lem-Alexan­der misschien wél met dit burgermeis­je getrouwd

    Koning Willem-Alexander (56) en koningin Máxima (52) vieren dit jaar 25 jaar liefde. Maar het had niet veel gescheeld of Nederland had een heel andere koningin gekend. Nog geen jaar voordat hij Máxima ontmoette, was de toenmalige kroonprins samen met Emily Bremers (53), de dochter van een tandarts. Zijn moeder Beatrix zat echter niet op haar te wachten en de prins werd gedwongen zijn geliefde aan de kant te schuiven. “Dat incident betekende voor Emily het begin van het einde.”