Man kritiek na moordpoging: vijf verdachten opgepakt voor steekpartij

 ©  Google Streetview

Schaarbeek -

In Schaarbeek is zondagavond een man levensgevaarlijk gewond geraakt bij een steekpartij. Enkele uren na de feiten konden vijf verdachten worden opgepakt in Frankrijk. De toestand van het slachtoffer is zorgwekkend.

Chris Verhaeghe

De feiten speelden zich af rond 18.45 u op het Kolonel Bremerplein in Schaarbeek. Een man werd neergestoken door een of meerdere daders. Hij kreeg verschillende messteken toegediend, onder meer in de keel, en werd zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis. “De precieze omstandigheden zijn nog niet gekend”, zegt Martin François van het Brusselse parket. “Het zou gaan om feiten in de marge van een huwelijk binnen de Syrische gemeenschap.”

Eerder op de dag werd gecommuniceerd dat het om een vijftiger ging. Later corrigeerde het Brusselse parket dat. Volgens hen gaat het om een man die geboren werd in 1997.

Enkele uren na de feiten konden vijf verdachten worden opgepakt in Frankrijk. “Het gaat om vijf mensen die na de steekpartij op de vlucht waren geslagen”, aldus François. “Na een achtervolging, waarbij de helikopter van de federale politie werd ingeschakeld, konden de verdachten worden ingerekend. Ze werden in Frankrijk van hun vrijheid beroofd en ondervraagd. Intussen werd bij ons de procedure opgestart om een Europees aanhoudingsbevel uit te vaardigen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen