© Martin Boonen

© Martin Boonen

© Martin Boonen

© Martin Boonen

thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:

Leerlingen De Geluksvlinder Bocholt leren alles over bijtjes

Bocholt -

De leerlingen van het derde en vierde leerjaar van de Geluksvlinder kregen, samen met juf Moniek, een boeiende uitleg over het wonderlijke leven van de bijen. Daarvoor kwam er een imker op bezoek.

Martin Boonen

Voordat de leerlingen het echte leven van de bijen konden bewonderen, kregen ze eerst een theoretische uitleg over de diversiteit van de bijenfamilie. Imker Leo Boonen gaf hen wat meer inzichten in het leven van deze mooie insecten. Ook het verschil tussen solitaire- en honingbijen kwam aanbod. Daarna ging de uitleg vooral over het leven van de honingbijen: de soorten bijen, hun wijze van samenleven, het verzamelen van nectar, hun verdedigingsmethode, het nut ervan door bestuiving en nog zoveel meer. Vooral het produceren van honing was een boeiend onderdeel.

Geen bijensteek

Alle leerlingen volgden zeer aandachtig de uitleg en stelden honderden vragen aan de imker. Al snel was het tijd om een wandeling te maken naar de bijenkorven van de imker. Daar konden ze, in kleine groepjes, de bijenfamilies bewonderen. Ook konden ze de liefde van de imker voor zijn kolonies ervaren. Sommigen slaagden er zelfs in om een bijtje, levend of dood, op hun hand te houden.

Daarna ging het al wandelend terug naar school. Veel ouders stonden al klaar om hun kinderen al te halen. De spannende avonturen bij de bijen zullen velen nog lang bijblijven. En wonder boven wonder, niemand heeft mogen ervaren hoe een bijensteek voelt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer