Tom Cruise in Top Gun: Maverick'
Volledig scherm
Tom Cruise in Top Gun: Maverick' © Scott Garfield

Nieuwe ‘Top Gun’ nadert in Verenigde Staten 300 miljoen dollar opbrengst: grootste hit Tom Cruise ooit

FilmDe film ‘Top Gun: Maverick’ heeft na twee weekenden in de Verenigde Staten bijna 300 miljoen dollar opgeleverd. Dat melden Amerikaanse vakbladen. Het is daarmee officieel commercieel gezien de meest succesvolle film van Cruise in de Verenigde Staten ooit.

5 reacties

  • Samuel Sandovalleri

    2 jaar geleden
    Deze film teert helemaal op het bestaan van de eerste film die overigens een mijlpaal was op filmgebied. Dit vervolg is een aaneengereigd geheel van referenties naar de vorige film ... Het is met andere woorden de bevestiging dat "het" vroeger inderdaad beter was. Met wat zijn wij eigenlijk content tegenwoordig?
  • Mich Jansens

    2 jaar geleden
    Top gun (de eerste) is pure nostalgie, een film die een heerlijk sentiment uitdraagt. Wie wil er nu niet met een straaljager door de lucht scheren?! In Top gun: Maverick pakken ze opnieuw datzelfde sentiment, ondanks het feit dat er dertig jaar tussen beide films ligt. Een absolute aanrader voor wie fan was van de eerste film, een schitterend vervolg!
  • Avet Steven

    2 jaar geleden
    vandaag gaan kijken zit mooi in elkaar met een vleugje nostalgie en mooie actie
  • Marc Van Leeuwen

    2 jaar geleden
    Grote fan van TC, veel leuke actie fims, met vleugje humor. The Firm, M.I., The Edge of Tomorrow. Top Gun heb ik echter nooit gezien, het sprak me al op voorhand nooit aan, nu nog altijd niet, en ook de 2de zullen we niet kijken, zelfs niet gratis op de buis. Net zoiets als Star Wars, als kind mocht ik mee naar de cinema, en bleef nog liever thuis. Terecht, zo vind ik nu nog.
  • Jean Schepens

    2 jaar geleden
    300 miljoen dollar en die heeft nochtans geen enkele gouden/zilveren palm ; NONKELJEAN