©  ISOPIX

Pakt Welshe tweedeklasser uit met spectaculaire transfer? “Cardiff City doet serieuze inspanning voor Gareth Bale”

Zit er een verrassende transfer aan te komen in voetballand? Cardiff City zou naar verluidt hengelen naar de diensten van Gareth Bale, die deze zomer gratis op te halen is bij Real Madrid. Opvallend: Cardiff City komt uit in de Championship, de Engelse tweede klasse, en eindigde daar afgelopen seizoen pas als achttiende.

Maarten Vanhoof
Bron: BBC

Een terugkeer naar Tottenham of een overstap naar een MLS-club zou ook tot de mogelijkheden behoren, maar ook Cardiff City gaat vol voor Gareth Bale. Een overstap naar Cardiff zou voor Bale wel een keuze van het sentiment zijn, want hij is geboren in de Welsche hoofdstad en voetbalde nog nooit in zijn thuisland.

Bale is 1 juli een vrije speler aangezien zijn contract bij Real Madrid eind deze maand verloopt. De 32-jarige winger vertoefde uiteindelijk negen jaar in de Spaanse hoofdstad, waar hij vijf Champions League-titels won en drie keer kampioen speelde. Afgelopen weekend schoot hij Wales met een afgeweken vrije trap tegen Oekraïne nog voor het eerst sinds 1958 naar het WK in Qatar.

Of de transfer er ook effectief komt, is nog maar de vraag. Bij Real verdiende Bale zo’n 700.000 euro per week. Dat is meer dan de wekelijkse loonsom van de hele ploeg (!) van Cardiff. Anderzijds zou de komst van Bale Cardiff City geen windeieren leggen. Bale is geboren in Cardiff en zou voor de nodige marketinginkomsten kunnen zorgen. Al zal hij daarvoor dus wel flink moeten inleveren. Bij Cardiff zou Bale wel zeker zijn van de nodige speeltijd met het oog op het WK.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer