Michael Vandersteen, voorzitter van supportersclub De Bemvoort uit Overpelt: “Meunier liep niet eens achter een te verre voorzet om de bal binnen te houden.” ©  BELGA

Rode Duivels-fans kwaad na verlies tegen Nederland: “Over gebrek aan inzet en slechte organisatie”

De pandoering tegen Oranje is hard aangekomen bij de supporters van de Rode Duivels. “De spelers leken er geen zin in te hebben. Daarbovenop liep de organisatie van de match ook mank”, klinkt het.

Kristof Liberloo

1-4 tegen aartsrivaal Nederland, de supporters van de Rode Duivels zijn nog altijd niet bekomen van de pandoering vorige vrijdag. Het Koning Boudewijnstadion was in een wip uitverkocht voor de Derby der Lage Landen, maar veel plezier beleefden de thuisfans niet. “Zo verliezen, tegen Nederland dan nog, dat maakt het allemaal nog erger”, foetert Michael Vandersteen, voorzitter van supportersclub De Bemvoort uit Overpelt. “We speelden met onze topploeg van vijf jaar geleden, maar vandaag is dat geen topploeg meer. Jongens als Meunier, Castagne, Hazard… Zij speelden amper tien matchen de voorbije maanden, dat kan je niet wegstoppen. Het leek ook dat veel spelers er gewoon geen zin in hadden. Meunier liep niet eens achter een te verre voorzet om de bal binnen te houden. Trapte hij al op zijn adem of wilde hij gewoon niet lopen?”

 ©  BELGA

Verjongen

Wat moet er dan gebeuren? “Ik zou andere en jongere spelers zetten”, vervolgt Vandersteen. “Saelemaekers in plaats van Meunier bijvoorbeeld. Als je kampioen van Italië bent, dan kan je toch iets. Theate zou ik ook in de strijd gooien, hij zal het beter doen dan Boyata. En waarom Trossard niet van in het begin opstellen? Die jongens willen er wel volledig voor gaan en in één interland leren ze meer dan in honderd trainingen. Martinez heeft de voorbije jaren altijd vastgehouden aan dezelfde vaste waarden, hij moet nu durven wijzigen.”

Vandersteen heeft geen hoge verwachtingen voor het WK. “Alleen als iedereen bij zijn club speelt in september kan het goedkomen. Wie bij zijn ploeg op de bank zit, laat je beter thuis van het WK.”

Michael Vandersteen van fanclub De Bemvoort. ©  Dick Demey

Manke organisatie

De Rode Duivels-fans waren vorige vrijdag niet alleen misnoegd over het geleverde spel, maar ook over de organisatie. “Het duurde veel te lang om in het stadion te geraken”, sakkert Vandersteen. “Wij zijn om half vijf vertrokken in Overpelt en nog hebben we de aftrap gemist. Omdat er te weinig toegangspoorten zijn. We hebben dat al vaak aangekaart bij de KBVB, maar er wordt niets aan gedaan. Ook over de nieuwe drank- en eetkaart was ongenoegen. De zoveelste. Elke keer moeten we ervoor betalen. Eén euro voor de kaart en als je opgeladen geld er weer wil afhalen, moet je opnieuw één euro laten vallen. Stel dat er 20.000 personen vorige vrijdag opnieuw zo een kaart hebben gekocht, tel maar uit, makkelijk verdiend, ? Ook de parking voor de bussen moest tegen de afspraken in betaald worden. Omdat er geen QR-code opstond. Het lijkt wel of de KBVB er alles aan doet opdat de supporters niet meer willen komen kijken.”

 ©  BELGA

Compensatie

De KBVB reageerde al via sociale media op het probleem met de betaalkaarten. “De levering van de nieuwe 1895-cashless/membership cards is verlaat, omdat de productie van onderdelen die in de plastic kaart moeten worden verwerkt, vertraagd is”, klinkt het. “Ondertussen zijn we meteen ook van provider veranderd zodat we in de toekomst een betere service kunnen aanbieden.”

De KBVB laat ook nog weten dat het op de nieuwe ‘1895 Membership Card’ een compensatie voor het ongemak van de kaartwissel zal aanbieden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer