Paalse videoartiest in "America's got talent" met live deepfake: "Publiek was laaiend enthousiast"

Videoartiest Chris Umé en zijn collega Tom blazen iedereen omver met een live deepfake in het razendpopulaire tv-programma "America's got talent". Via artificiële intelligentie plaatsen ze het hoofd van jurylid Simon Cowell op een zanger, waardoor het lijkt alsof hijzelf op het podium staat. De juryleden en het publiek zijn laaiend enthousiast. 

Chris Umé maakte vorig jaar een TikTok-account aan waar hij filmpjes maakte via deepfake. Daarmee kan je dus het gezicht van iemand veranderen in een ander gezicht, in films wordt dan bijvoorbeeld het gezicht van bekende acteur op een stuntman geplakt. Door die techniek kan het levensechte bijna niet onderscheiden worden van het valse. Chris en zijn collega kunnen dit waarmaken door AI (Artificiële Intelligentie), de computer doet dus het grootste werk. 

Levensecht

De twee videomakers waagden zich aan het America's got talent-avontuur, daar maakten ze een live deepfake-video. Dat wil zeggen dat het gezicht van jurylid Simon Cowell werd geplakt op het gezicht van een echte zanger. Wat de kijkers zagen: een levensecht beeld van zingende Cowell. Bekijk hieronder de auditie van Chris en Tom met zanger Daniel Emmett, hij nam enkele jaren geleden zelf deel aan het programma.

Chris Umé werd heel populair op Tiktok nadat hij deepfake filmpjes maakte over Tom Cruise, zo liet hij bijvoorbeeld de acteur dagdagelijkse dingen uitvoeren zoals een lolly eten of een goocheltruc doen. "Dat is grappig, want je ziet een acteur niet snel van die dingen doen", zegt Chris. Dit gaat dus niet over de echte Tom Cruise, zijn gezicht wordt door de techniek geplakt op het gezicht van een andere acteur. 

De Paalse videoartiest vertelt over zijn avontuur bij "America's got talent".

De videomaker waarschuwt wel voor de betrouwbaarheid: "Op dit moment wordt deze techniek enkel gedaan door professionals, maar in de toekomst kunnen steeds meer mensen dat. Denk dan twee keer na of het wel echt is. Door Photoshop kunnen we tegenwoordig ook niet alles vertrouwen." 

De auditie was een enorm succes bij de juryleden en het publiek. De twee videomakers stootten daarbij door naar de volgende ronde. 

Meest gelezen