Sloop van horrorhuis van Marc Dutroux van start gegaan (behalve de kelder)

 © BELGA

Met meer dan tien jaar vertraging is dinsdag de sloop van het meest verguisde huis van België gestart. De plek waar de woning van Marc Dutroux staat, in de Avenue de Philippeville 128 in Marcinelle, verandert tegen eind volgend jaar in een parkje. Een soort hangende tuin, als blijvende herinnering aan wat er midden jaren 90 gebeurde. De kelder van het huis – waar Julie, Melissa, Ann, Eefje, Sabine en Laetitia werden opgesloten – verdwijnt niet. De werkzaamheden zouden enkele maanden moeten duren.

frp, jvh

Eigenlijk zou het huis in 2011 al afgebroken worden. Dat was het plan van het stadsbestuur van Charleroi. Maar een kafkaiaanse opvolging van plannen, nieuwe plannen, procedures en gehannes met vergunningen zorgde ervoor dat het tot dinsdag heeft geduurd voordat de graafmachines de muren aan gruzelementen mochten duwen.

LEES OOK. Horrorhuis van Dutroux wordt afgebroken, behalve de horrorkelder (+)

Samen met het gruwelhuis van Dutroux worden ook de aanpalende garage en het hoekhuis daarnaast afgebroken. In de plaats komt een herdenkingsplek voor de slachtoffers van Dutroux, en bij uitbreiding voor alle kinderen die door geweld om het leven kwamen. Een soort hangende tuin, met op de achtergrond een fresco van een kind met een vlieger, dezelfde afbeelding die al een decennium op het afdekzeil van de gevel is te zien. ‘Tussen hemel en aarde’, ‘Entre ciel et terre’, zo zal de plek heten.

 ©  BELGA

 ©  BELGA

 ©  BELGA

 ©  BELGA

 ©  BELGA

 ©  BELGA

 ©  BELGA

bekijk ook

25 jaar geleden: de Witte Mars

Vloggers dringen huis van Dutroux binnen en tonen afgrijselijke kelder: “Delen zodat hij nooit vrijkomt”

Exclusieve beelden: Marc Dutroux in de gevangenis van Nijvel

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen