“Eén van de grootste cocaïnevondsten in Europese geschiedenis”: Italiaanse politie neemt 4,3 ton drugs in beslag

De Italiaanse politie heeft samen met internationale opsporingsdiensten een slag toegebracht aan de drugshandel naar Europa. In de havenstad Triëst is bij een inval 4,3 ton cocaïne in beslag genomen. Dat heeft de Italiaanse financiële politie dinsdag bekendgemaakt. Het is een van de grootste cocaïnevondsten in de Europese geschiedenis.

jvh
Bron: BELGA

Volgens de Italiaanse politie had de cocaïne een straatwaarde van minstens 240 miljoen euro. Naar aanleiding van de vondst werden 38  mensen gearresteerd in Italië, Slovenië, Kroatië, Bulgarije, Nederland en Colombia. Zij worden beschuldigd van internationale drugshandel. 

Het onderzoek in de zaak liep al meer dan een jaar. De Italiaanse politie werkte in het onderzoek ook samen met de Colombiaanse autoriteiten en het Amerikaanse bureau Homeland Security Investigations. Binnen Italië werd de operatie gecoördineerd door het antimaffiadirectoraat van het ministerie van Binnenlandse Zaken. Er werden agenten ingezet om te infiltreren in het dealersmilieu, en bij de inval dinsdag werden meer dan zestig agenten ingeschakeld.

 ©  via REUTERS

 ©  via REUTERS

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER