VIDEO. ‘Rosa’ uit Thuis even in voetsporen van televisiedochter op Leuvense markt

Actrice Annick Segal - Rosa uit Thuis - heeft vrijdagochtend op de markt in Leuven ondervonden hoe het is om naar de markt te gaan als blinde of slechtziende.

hannelore smitz

In het kader van de Week van de Brailleliga kwam ze naar de markt en maakte er een campagnefilmpje. De week staat dit jaar in het teken van de activiteiten die de organisatie ontplooit om blinden en slechtzienden te begeleiden naar meer zelfstandigheid. In een tv-spot laat een jonge blinde vrouw zien hoe zij dankzij deze organisatie nog steeds zelfstandig haar boodschappen doet bij de kruidenier om de hoek. Segal deed daarom een blinddoek om en moest toen proberen om de groenten en fruit die op haar boodschappenlijstje stonden uit bakken te halen. Het lukte haar nog behoorlijk goed op de tast. “Maar vindt niemand dat eigenlijk erg dat ik dan zo aan dat eten zit met mijn handen”, vroeg ze. Iets moeilijker werd het toen ze uit een portefeuille moest proberen om het juiste geld te halen om gepast te betalen. Maar uiteindelijk bracht ze het er toch heel goed vanaf.

De Brailleliga koos Segal voor deze rol omdat ze in Thuis de rol van een sterke vrouw vertolkt, haar Thuis-dochter Peggy vorig jaar een tijdlang blind was en haar echtgenoot in het werkelijke leven ook een periode met slechtziendheid kampte. Ze hopen dat meer bekendheid ook de sponsoring door het publiek ten goede komt, want de Brailleliga is momenteel voor meer dan 75 procent afhankelijk van giften.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen