Natuurpunt dient bezwaar in tegen bouw van loods met compostinstallatie in Merchtem: "Hoort hier niet thuis"

Natuurpunt Noord-West-Brabant is tegen de bouw van een loods en compostinstallatie in de Osselstraat in Merchtem. Volgens de natuurvereniging hoort dat niet thuis in een landelijke omgeving, maar wel op een industrieterrein. De vereniging dient daarom bezwaar in tegen de bouw ervan, en hoopt dat burgers hetzelfde doen.

In Merchtem, vlakbij de hondenweide in de Osselstraat, zijn er plannen voor de bouw van een loods en een compostinstallatie. Maar dat is niet naar de zin van Natuurpunt Noord-West-Brabant, dat bezwaar indient tegen de plannen. "Het gaat over een terrein van enkele hectares en een loods. Zo'n grote installatie en industriële activiteit hoort niet thuis in landschappelijk agrarisch waardevol gebied, maar wel op een industrieterrein", vindt voorzitter Ivan Vanhaecht van Natuurpunt Noord-West-Brabant. De vereniging vreest dat de installatie teveel hinder zal veroorzaken. "Hinder van verkeer dat heen en terug gaat", legt Vanhaecht uit.

Voorzitter Ivan Vanhaecht van Natuurpunt Noord-West-Brabant

De buurt van de hondenweide in Osselstraat is voorbije decennium steeds groener geworden. "Er zijn houtkanten, hagen, een rietzuiveringsinstallatie voor water en geboortebossen. Hier komen veel fietsers en wandelaars, hun veiligheid komt in het gedrang als er zoveel verkeer komt", zegt Vanhaecht. "Het zijn hier bovendien allemaal smalle fietsstraten, waar geen ruimte is voor grote vrachtwagens en traktoren met aanhangwagens. Het is hier een mooie samenkomst van natuur, landbouw en recreatie, en zo'n installatie hoort hier niet thuis", besluit Vanhaecht.

Meest gelezen