Maag-darmspecialist Luc Colemont is hoofd van de vzw Stop Darmkanker.
Volledig scherm
PREMIUM
Maag-darmspecialist Luc Colemont is hoofd van de vzw Stop Darmkanker. © Reuters / Kristof Ghyselinck

Is Heilige Graal van kankeronderzoek gevonden? “Als het te mooi is om waar te zijn, dan is het meestal niet waar”

“De droom van elke oncoloog.” “Primeur in de geschiedenis van kankeronderzoek.” Nadat 18 patiënten met darmkanker het geneesmiddel dostarlimab kregen, bleken bij elk van hen de tumoren af te nemen. “Dit is slechts bij één op de tien darmkankerpatiënten toepasbaar”, weet darmkankerspecialist Luc Colemont.

5 reacties

  • Theo Van Hoof

    1 jaar geleden
    Voor kanker zal er nooit 1 methode voldoende zijn. Maar elke nieuwe methode is toch weer wat extra hoop. In NL zijn ze volop aan het onderzoek doen op het gebruik van aangepast virussen en die blijken te werken. Probleem, voor elk type kanker een ander virus.
  • Ruben De Smet

    2 jaar geleden
    Mensen moeten beseffen dat ook als dit niet de oplossing is er hier in elk geval iets van geleerd kan worden. Misschien is het niet de einstreep maar dit is in elk geval een stap in the juiste richting en dat kan zeker gevierd worden.
  • Paul Verbeeck

    2 jaar geleden
    Hopelijk is het eindelijk raak .
  • Mario Tersago

    2 jaar geleden
    Al zal dit mogelijk een unicum zijn.. 18 proefpersonen is ruim onvoldoende voor een waarheidsgetrouw onderzoek. Maar statistisch gezien, als dit waar is, is dit wél de Heilige Graal. Alleszins zeker de moeite om te bekijken, welk effect dit product heeft teweeg gebracht en dit toepassen.
  • Gil Polet

    2 jaar geleden
    Alle spatjes hoop zijn positief. Daarom kan men blij zijn dat iedere kleine stap vooruit een overwinning is.