Koning Filip en koningin Mathilde werden royaal onthaald in Congo.
Volledig scherm
Koning Filip en koningin Mathilde werden royaal onthaald in Congo. © AFP

Koning Filip en koningin Mathilde krijgen royaal welkom in Congo: luidt historisch bezoek nieuw tijdperk in?

RoyaltyOnder een brandende zon is koning Filip (62) vandaag aangekomen in Congo. Historisch. Omdat het de eerste keer is dat de Belgische vorst voet op Congolese bodem zet, maar ook omdat hij morgen naar alle verwachting zijn spijt zal betuigen aan de Congolese bevolking. 

18 reacties

  • Gerry Cle

    2 jaar geleden
    De koloniale periode, zowel van Leopold 2 als van de Belgische staat, is zonder twijfel de zwartste bladzijde uit onze geschiedenis. Een land leegplunderen en de bevolking terroriseren, verminken en vermoorden is op geen enkele manier goed te praten.
  • Jan Van Rompaey

    2 jaar geleden
    Waarom de hand schudden van een vervalser van de verkiezingen ? Of mogen de Congolese leiders hun zakken rijkelijk blijven vullen ?
  • Nico Herbots

    2 jaar geleden
    Verontschuldigingen zijn zeker op zijn plaats. En als er terugbetaald moet worden, dan stel ik voor dat dat degenen doen die gestolen hebben. Verder mag het niet uitgesproken worden, maar hoe lang zijn we nu al weg uit Congo? En hoeveel beter hebben de mensen het nu, met hun corrupte regering? Ik ga niet doen alsof ik veel Afrikanen ken, maar de enkelen die ik wel ken, beweren dat je in Afrika niet moet zijn als je een stabiel en veilig leven wil met een eerlijk inkomen. Aan wie ligt dat dan?
  • Peggie Van Audenhove

    2 jaar geleden
    Ik denk alleen: wat gaat het ons weer kosten. Wij gaan boeten voor de wandaden uit het koloniale verleden van de koninklijke familie waar het volk zelf geen schuld aan heeft maar deze wel zal mogen betalen!
  • Linda Wellekens

    2 jaar geleden
    Het toppunt van schone schijn waar de koning en co aan meedoet. En Alexander is er ook weer bij; zo blijft er natuurlijk geen tijd meer over om te regeren. Zeveraars, allemaal :-D