Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Geen akkoord tussen vakbonden en directie bij Brussels Airlines, kans op staking tijdens zomeruittocht neemt toe

Een verzoeningspoging tussen de directie en vakbonden van Brussels Airlines is mislukt. Dat vergroot de kans op een staking later deze maand. Het cabinepersoneel van Brussels Airlines dreigde ermee eind juni drie dagen te staken, als vandaag geen akkoord werd bereikt.

24 reacties

  • Jeroen Custers

    2 jaar geleden
    Misschien moeten we stoppen met de doen alsof Brussels Airlines een Belgische topmaatschappij is. Brussels Airlines is een low-cost maatschappij van het Duitse Lufthansa. Staat dus op het niveau Ryanair of Easyjet. Met nog als extra nadeel dat die twee laatste wel financieel sterk en op eigen benen staan en Brussels Airlines absoluut niet.
  • Mario Tersago

    2 jaar geleden
    Als je vele artikels leest, is er een rode draad doorheen de verhalen hoor. Mensen zijn het beu, om nog harder te moeten werken omdat het bedrijf wil expanderen en capaciteit wil vergroten, zonder de juiste middelen. Dat was al pijnlijk duidelijk voor corona en nu met zulke verhalen, doet men alsof de mensen de boel willen boycotten.
  • walter huybrechts

    2 jaar geleden
    Hier komt de vakantie,hier begint weer het reiziger pesten
  • Tony Janssens

    2 jaar geleden
    Je vraagt je af of chantagestakingen niet kunnen verboden worden.
  • Patrick Vandeputte

    2 jaar geleden
    Juni 2018: pilotenstaking Brussels Airlines, Juni 2019: pilotenstaking Brussels Airlines, Zomer 2020: Brussels Airlines hapt naar adem ; de Belgische overheid (belastingbetaler) moet fors 'dokken'. Zomer 2021: Brussels Airlines lijdt nog steeds groot verlies (wegens de corona situatie), En nu, juni 2022: de piloten van Brussels Airlines willen opnieuw staken terwijl hun werkgever nog steeds groot verlies lijdt. Het is een jaarlijks terugkerend fenomeen dus. En de burger is telkens de pineut.