Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

ASSISEN. Verdediging snoeihard voor Guy Pardaens: “Het kan hem niets schelen wat er met Nicole gebeurd is”

“Het is niet omdat Guy Pardaens over een aantal details liegt, dat u niks van hem mag geloven. Neem enkel wat zeker is mee in uw beraad. Ik vraag u onze cliënt enkel schuldig te verklaren aan doodslag op Nicole Van Assche en aan het veroorzaken van de ontploffing. Maar spreek hem vrij  van de moordpoging op zijn rivaal.” Met dat verzoek stuurde meester Anthony Mallego de jury na een hele dag de beraadslagingskamer in. 

0 reacties

  1. Vrienden zijn in shock na dood van vermiste Laura Trappeniers (66) op Tenerife: “Het nieuws houdt het hele eiland in zijn greep”
    Play
    UPDATE
    43

    Vrienden zijn in shock na dood van vermiste Laura Trappe­niers (66) op Tenerife: “Het nieuws houdt het hele eiland in zijn greep”

    Vrienden van de vermiste Laura Trappeniers (66), die vermoord werd teruggevonden op Tenerife, kunnen het nieuws amper vatten. “Niets deed ons vermoeden dat er zoiets ergs zou kunnen gebeuren”, klinkt het. Het lichaam van Trappeniers werd afgelopen zaterdag in zee gevonden. Lokale media rapporteren dat er een “zak over haar hoofd was getrokken en dat beide benen en een hand” ontbraken. Marc Olbrechts (71), de echtgenoot van Laura Trappeniers, is nog spoorloos.
  2. Foute medicatie of gestikt in muntstukje? Na tien jaar enkel ‘gebroken partijen’ in zaak rond dood van Maria Blanco (70): “Ik durf niets meer te verklaren”
    PREMIUM

    Foute medicatie of gestikt in muntstukje? Na tien jaar enkel ‘gebroken partijen’ in zaak rond dood van Maria Blanco (70): “Ik durf niets meer te verklaren”

    Twee gerenommeerde wetsartsen en een ervaren toxicoloog konden in november vorig jaar geen eensluidende conclusie voorleggen over de doodsoorzaak van Maria Blanco (70), die in juni 2014 in het ziekenhuis overleed. Het parket vordert een celstraf van zes jaar voor verpleegkundige S.R. (43), die de patiënte de foute pijnmedicatie zou toegediend hebben. Maar volgens haar advocaat Bert Partoens stikte Maria in een muntstuk van 20 eurocent dat diep in haar keel zat. In de rechtbank verschenen vandaag enkel ‘gebroken partijen’. “Dat we hier na tien jaar allemaal staan, is een schande voor justitie.”
    Genk, Tongeren