Voormalige Duits bondskanselier Angela Merkel.
Volledig scherm
Voormalige Duits bondskanselier Angela Merkel. © AP

Merkel verdedigt haar beleid ten aanzien van Rusland: “Ben niet naïef geweest”

De voormalige Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft haar beleid ten aanzien van Rusland tijdens haar 16-jarige ambtsperiode verdedigd. “Ik ga geen excuses aanbieden”, klonk het dinsdagavond in Berlijn tijdens haar eerste grote interview sinds ze haar ambt heeft neergelegd.

7 reacties

  • Christine Laevers

    2 jaar geleden
    Ik ben geen fan van Merkel, maar haar uitleg is aannemelijk. Dat neemt niet weg dat er naar de toekomst moet gekeken worden en niet naar het verleden. En ergens moet ze toch geweten hebben dat de Russische cultuur er eentje is van 'geweld en onderdrukking', niet van opbouwen en constructief.
  • Hugo hofmans

    2 jaar geleden
    Vrij verstandige reactie van Merkel. Het is wel zo dat ook zij deze inval in de Oekraïne niet had kunnen voorkomen. Daar zit meer achter, dingen die we misschien nooit zullen weten.
  • Patrick Vandeputte

    2 jaar geleden
    Typisch voor politici. Zij zijn nooit naïef geweest, zij zijn nooit fout geweest, het is nooit hun schuld, enzovoort. En ongelooflijk maar waar, er zijn er nog altijd honderden miljoenen die hun praatjes geloven. Daarom noemt men de wereldbevolking ook wel "het mensDOM".
  • Philippe Deckers

    2 jaar geleden
    President Trump heeft haar meermaals verwittigd alsook de andere Europese regeringsleiders.
  • geert mangelinckx

    2 jaar geleden
    Merkel was de enige die ging voor diplomatie ze ging met pensioen en de problemen zijn begonnen dankzij de Europese politici