© ATV

Panos in station Berchem woensdag opnieuw open: “Geen sprake van plaag in winkel en station”

Berchem -

De Panoswinkel in het station Antwerpen-Berchem zal woensdagochtend opnieuw zijn deuren openen. Een gespecialiseerde dienst ongediertebestrijding kon voorlopig geen oorzaak vinden van de plotse uitbraak. Er zou geen sprake zijn van een muizennest of -plaag.

lava

LEES OOK. Panos in station Antwerpen-Berchem gesloten wegens muizenplaag

“De gespecialiseerde dienst heeft de hele winkel grondig ontsmet en onderzocht. Een oorzaak werd nog niet gevonden, maar het is zeer waarschijnlijk dat de knaagdiertjes van buitenaf komen”, vertelt Nele Van Malderen, woordvoerster van La Lorraine, het moederbedrijf van Panos. 

Na de controle werd duidelijk dat er geen muizennest of -plaag zou zijn, een piste die aanvankelijk niet werd uitgesloten. Goed nieuws voor de winkel, die morgenochtend dus gewoon opengaat zoals voorzien. “De ongediertebestrijding heeft de nodige acties ondernomen waardoor de muizen niet meer tot in de winkel raken. Bovendien zullen de specialisten nu twee keer per week langskomen om een oogje in het zeil te houden”, verzekert Van Malderen.  

NMBS ontkent dat er een muizenplaag is in het hele station en zegt dat er alleen muizen zijn in de Panos-vestiging. “Van een muizenplaag is er geen sprake in het station van Berchem, dus het probleem ligt bij Panos zelf”, zegt woordvoerder Dimitri Temmerman in Het Laatste Nieuws.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Bekijk meer ATV